Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premiership 19. fordulójában a Blackburn Rovers hazai pályán 1-0-ra nyert a Manchester United ellen, ezzel megszakította a vendégek nyolc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát. A liverpooli rangadón gólnélküli döntetlen született. 

Minden jel arra utalt, hogy a Manchester United győzni fog az Ewood Parkban, s a második helyen karácsonyozik. A Vörös Ördögök ugyanis az utóbbi hetekben újra szenzációs formába lendültek, az utolsó nyolc meccsüket megnyerték, ráadásul több kulcsjátékos is felépült sérüléséből. Sir Alex Ferguson azonban - némi meglepetésre - nem változtatott a tartalékos, de eredményes tizenegyén.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021221apremier.html

Utólag talán bánkódik emiatt, mert bár csapata fölényben játszott az első félidőben, a 40. percben Flitcroft mégis a hazaiaknak szerzett vezetést. A szünet után hiába állt be szép sorban Keane, Beckham és Blanc, nem tudott egyenlíteni a MU, noha egy alkalommal ez már csak Van Nistelrooyon múlott. Vereségével a Manchester négy pont hátrányba került az éllovas Arsenallal szemben, a Blackburn feljött a kilencedik helyre.

Premiership, 19. forduló:
Liverpool - Everton 0-0

Blackburn Rovers - Manchester United 1-0 (1-0)
gól: Flitcroft (40.)