Vágólapra másolva!
A Sunderland együttese a leggólképtelenebb együttesnek számít a Premier League-ben, a Fekete Macskák 19 mérkőzésen mindössze 12 gólt szereztek az angol élvonalban. Ennek ellenére a hírek szerint a Manchester United mégis egy sunderlandi csatár iránt érdeklődik: Alex Ferguson a gárda fiatal francia támadóját, David Belliont nézte ki magának.

A Sunderland a hét végén ugyan két gólt is szerzett a West Bromwich Albion ellen, de a szezon során másodszor fordult elő, hogy a gárda egy mérkőzésen egynél több gólt tudott szerezni. A találkozón a szünetben csereként állt be a francia csatár, David Bellion, akit annak ellenére is nagy tehetségnek tartanak, hogy még a Sunderlandben sem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe, és ebben a szezonban eddig egy gólt szerzett. Bellion még tavaly nyáron igazolt a Fekete Macskákhoz a francia Cannes együttesétől, és a 18 esztendős gall támadót a klubnál nagy ígéretként kezelték, ugyanakkor az előző idényben többnyire csak a tartalékcsapatban kapott lehetőséget - a bajnokság vége felé azért nyolc összecsapáson pályára léphetett a Premier League-ben is.

MU-döntetlen Sunderlandben/sport/focivilag/20020831mudontetlen.htmlManchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29162

Bellion a nyári felkészülési időszakban jó teljesítményt nyújtott, aminek alapján felkerült a felnőttek közé, és mivel a csapat csatárainak nem nagyon ment a gólszerzés, a nyolcadik fordulóban az Aston Villa ellen pályafutása során először bekerült a kezdő tizenegybe. Ezen a mérkőzésen rögtön győztes gólt szerzett, amivel felhívta magára a figyelmet. Azóta ugyan már korántsem futballozik ilyen eredményesen, és a kezdőcsapatból is kikerült, de ennek ellenére Angliában továbbra is nagyra tartják. Ráadásul szerződése a nyáron lejár a Sunderlandnél, így egyre több találgatás látott napivilágot azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja a pályafutását.

A hírek szerint a Fekete Macskák szeretnének új kontraktust ajánlani neki, de a focista menedzsere még nem kezdte meg a tárgyalásokat a klubbal. Ráadásul a Manchester United több alkalommal is megfigyelőket küldött a Sunderland mérkőzéseire, hogy górcső alá vegyék Bellion teljesítményét. A manchesteri kapcsolatot erősíti, hogy a MU nemrégiben csábította el a Sunderland tartalékcsapatának edzőjét, Ricky Sbragiát, aki jelenleg a Vörös Ördögök szakmai stábjában dolgozik - korábban viszont egy éven keresztül edzette Belliont. A fiatal csatár saját bevallása szerint egyelőre nem foglalkozik ezekkel a híreszteléssekkel, hanem teszi a dolgát, és igyekszik minél eredményesebben futballozni, de nagyon szívesen szerződne a Manchesterbe.