Vágólapra másolva!
Továbbra is vezet az Arsenal az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a londoni együttes 2-0-ra nyert a Middlesbrough ellen. A Chelsea szintén két góllal verte az Aston Villát, s így a vasárnap pályára lépő Manchester Unitedet megelőzve feljött a második helyre. A Newcastle már negyedik: a Szarkák a két londoni élklubhoz hasonlóan két találattal múlták felül az Aston Villát. Az összes többi szombati derbi döntetlen lett.

A MU vasárnap Blackburnben lép pályára, s ha nyer, visszaveszi a második helyet a Chelsea-től. Némileg meglepő: Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője nem változtat az elmúlt hetekben sorozatban nyolc meccset nyerő csapatán, pedig a sokáig sérült sztárok már felépültek. "El kell ismernem, hogy a szezon elején nem éppen ebben a felállásban képzeltem el az ideális együttest. A mostani csapat azonban kiválóan játszik, így nincs okom a módosításra" - mondta a skót szakember. "A helyzetem tulajdonképpen javult azzal, hogy nehezebbé vált a választás. Hónapokon át arra vártam, hogy felépüljön az összes sérült játékosom. Ferguson David Beckhamre, Laurent Blanc-ra, Nicky Buttra, Rio Ferdinandra és Roy Keane-re nem számíthatott az elmúlt időszakban.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021221apremier.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Az Arsenal svájci tehetséggel erősít: a londoni klub június 1-jétől érvényes kontraktust kínált a mindössze tizenhét éves svájci Philippe Senderosnak. A listavezető együttes segítségével a futball mellett a továbbtanulással is foglalkozhat Angliában a Servette középhátvédje. "Nagyon nagy lehetőség előtt állok" - mondta Senderos. "Megtiszteltetés egy olyan csapatban játszani, mint az Arsenal. Ráadásul közel áll hozzám az angol labdarúgók mentalitása." Az Ágyúsoknak olyan sztárcsapatok elől sikerült megszerezni Senderost, mint a Real Madrid, a Barcelona vagy a Bayern München.

Premiership, 19. forduló:
Arsenal - Middlesbrough 2-0 (1-0)
gól: Campbell (45.), Pires (90.)
piros lap: Wilkshire (Middlesbrough, 72.)

Chelsea - Aston Villa 2-0 (1-0)
gól: Gudjohnsen (42.), Lampard (57.)

Newcastle - Fulham 2-0 (1-0)
gól: Solano (8.), Bellamy (70.)
piros lap: Wome (Fulham, 65.)

Leeds - Southampton 1-1 (0-0)
gól: Kewell (74.), illetve Fernandes (88.)

West Ham - Bolton 1-1 (1-0)
gól: Pearce (17.), illetve Ricketts (65.)

Birmingham - Charlton 1-1 (0-1)
gól: Devlin (67., 11-esből), illetve Jensen (37.)
piros lap: Horsfield (Birmingham City, 54.)

West Bromwich - Sunderland 2-2 (2-0)
gól: Dichio (27.), Koumas (33.), illetve Phillips (56., 64.)

A Blackburn - Manchester United és a Liverpool - Everton mérkőzést vasárnap rendezik.