Vágólapra másolva!
Néhány napos gondolkodás után pénteken Dajka László döntött: noha a Kispest-Honvéd továbbra is a nagy szerelme, ő mégis a másodosztályú BKV Előre felkérésére mondott igent.

A hajdani center így a tavaszi idényben a közlekedési együttest irányítja vezetőedzőként, amellyel két évvel ezelőtt szép sikert ért el, feljutó helyen végzett a másodosztályban. Az egyesület akkor finanszírozási okok miatt visszalépett az élvonalbeli indulástól, így maradhatott NB I-es a Debrecen. Dajka nem titkolta, számára különösen fontos a válogatott melletti feladata, s Gellei Imre első számú segítőjeként továbbra is szeretne hozzájárulni a sikerekhez.

Márpedig március végén, a lengyelek és a svédek elleni Eb-selejtezőkön sok múlhat a válogatott későbbi sorsát illetően, ugyanakkor első osztályú, azaz kispesti trénerként nem biztos, hogy a Honvéd vezetői szívesen elengedték volna a válogatotthoz, mondván a klub a létért, vagyis az élvonalbeli tagság megtartásáért küzd. "Valóban volt élvonalbeli megkeresésem, ám az későn jött, amikor szóban már elköteleztem magam a BKV Előréhez. Persze az is erősen hozzájárult a döntésemhez, hogy továbbra is a válogatott mellett tevékenykedhetek. A BKV Előrével a minimális cél a biztos bentmaradás kiharcolása, de nem tartom elképzelhetetlennek a középmezőnybe való felzárkózást sem" - mondta Dajka László az [origo]-nak.

Mátyás Tibor, a közlekedési együttes szakosztályvezetője így reagált Dajka döntésére: "Örülünk Laci visszatérésének, akivel fél plusz egy éves szerződést kötöttünk. Ez azt jelenti, hogy nyáron majd újra leülünk tárgyalni a megállapodásról. A vezetőedző segítője ismét Sikesdi Gábor lesz, mint két évvel ezelőtt is. A cél a középmezőnybe jutás, amelyre csapatunkat abszolút alkalmasnak tartjuk."

Dajka egyébként pénteki döntésével megtarthatta a válogatott melletti munkáját, valamint a megállapodásban akad egy olyan klauzula is, miszerint NB I-es ajánlat esetén elengedik a szakembert. Ez már csak azért is fontos, mert információnk szerint nyártól nem más lesz a Kispest edzője, mint Dajka László. Persze kérdés, hogy addig marad-e esélye a válogatottnak a csoportból való továbblépésre, azaz Dajka szerepvállalása továbbra is ütközne-e klubfeladataival, no meg az is lényeges szempont, miszerint a Kispest bennmarad-e az élvonalban.

Bánki József