Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának zárt kapuk mögött kell lejátszania a következő európai kupamérkőzését. Azért döntött így a kontinentális szövetség fegyelmi bizottsága, mert az október 31-én rendezett, Stuttgart elleni Üllői úti UEFA-kupa találkozót (0-0) szurkolói rendbontás zavarta meg.

A német klubnak - ugyanezzel az összecsapással kapcsolatban - 5000 svájci frankot kell fizetnie, ugyanis szimpatizánsai petárdákat és különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre.

A Ferencváros is kiesett az UEFA-kupából/sport/magyarfoci/20021112uefakupa.html

A fegyelmi bizottság korábban 27 ezres büntetést szabott ki az FTC-re, mert a november 12-ei visszavágón a zöld-fehér drukkerek provokatívan viselkedtek, petárdáztak és zászlót égettek, de az összeg egy részét a sárga, illetve piros lapok miatt kellett befizetnie a klubnak. A legújabb szankció ellen szombaton éjfélig lehet fellebbezni.

Ezt a szlovák szövetség meg is teszi, ugyanis sokallja az UEFA 60 ezer svájci frankos bírságát. Azért kell(ene) fizetnie, mert szurkolói rendbontások, verekedések, rasszista bekiabálások és egyéb botrányok zavarták meg az angolok elleni 2-1-es vereséggel zárult október 12-ei pozsonyi Eb-selejtezőt.