Vágólapra másolva!
Meglehet, soha ennyi világsztár nem lépett egy időben futballpályára, mint szerdán este 21.30 órakor a madridi Santiago Bernabeu-stadionban. A Real Madrid centenáriumi ünnepségeinek záró felvonására a karácsonyi készülődés lázában égő spanyol fővárosba érkezett úgyszólvan mindenki, aki él és mozog.

Sepp Blatterrel, a FIFA svájci elnökével az élen, aki előző este saját kezűleg adta át Ronaldónak, a Madrid brazil centerének az általa harmadízben elnyert FIFA World Player of the Year (az Év játékosa a FIFA-nál) díjat.

Egyvalaki azonban hiányozni fog a derbiről: Oliver Kahn, a Bayern München és a vb-ezüstérmes német válogatott kiváló kapusa, aki kedd este egy kicsit "berágott", és azonmód átugrott Mallorca szigetére golfozni. Az év játékosa választáson Ronaldo mögé a második helyre szorult kapus - aki a nyári világbajnokság döntőjében, Jokohamában ugyancsak erre a sorsra jutott, s akkor is Ronie és a brazilok mögött - már az esti sajtóértekezleten feltűnően nyegle válaszokat adott az újságíróknak.

Ronaldo a hetedik duplázó/sport/focivilag/20021218ronaldo.html

Felháborodása részben jogos volt, ugyanis a másik két dobogós, Ronaldo és Zinedine Zidane meglehetősen sokat késett a sajtókonferenciáról, ugyanis a fővárosból kivezető La Coruna-i úton robbantottak az ETA terroristái, s ezért bedugult az ötmilliós metropolis forgalma. "Eszem ágában sincs a Madridhoz szerződni, remekül megvagyok a Bayernnél, a világ legjobb csapatában" - jelentette ki Kahn arra a kérdésre, hogy szeretne-e egyszer a Real Madridban futballozni. Amikor véget ért a "kérdezz-felelek", azonnal felpattant, s mint később kiderült, hétfőn - a szászországi árvízkárosultak megsegítésére rendezett jótékonysági mérkőzésen - szerzett kisebb sérülésére hivatkozva lemondta a szerdai gálameccset. Mi több, hogy ne is tudják visszaédesgetni, rögvest elrepült Mallorca szigetére, hogy hódolhasson szenvedélyének, a golfnak.

Helyére a szervezők kutyafuttában Edvin van der Saart, a Fulham holland válogatott kapusát hívták meg. Ekként 21.30 órakor a spanyol Mejuto Gonzalez sípjelére - miután Placido Domingo élőben elénekelte a Real Madrid himnuszát - az alábbi összeállításban lépnek a Bernabeu-stadion gyepére a csapatok:

Real Madrid: Casillas - Michel Salgado, Pavon, Helguera, Raul Bravo - Figo, Flavio Conceicao, Cambiasso, Zidane - Ronaldo, Raul. Cserék: Cesar, Minambres, Ruben, McManaman, Solari, Guti, Portillo, Morientes, Celades, Tote. Edzo: Vicente del Bosque.
Világválogatott: Cavallero - Cafu, Naybet, Maldini, Lizarazu - Joaquin, D'Alessandro, Ballack, Rivaldo - R. Baggio, Makaay. Csere: Van der Sar, Baraja, Kaka, Yakin, Csa Du Ri, Wilmots, Fernando Torres, Nakata, Klose, Mijatovic, Eto'o.

A Madridból Roberto Carlos, Hierro és Makelele sérülés miatt hiányzik.

[origo]