Vágólapra másolva!
A Schalke 04 együttese az utóbbi időben meglehetősen gyengén szerepel: a gelsenkircheniek a lengyel Wisla Kraków ellen az UEFA-kupából, a Bayer München ellen pedig a Német Kupából estek ki, és a bajnokságban is csupán a negyedik helyen állnak. A vezetőség több futballista teljesítményével is elégedetlen, és az első "áldozat" a bal oldali középpályás, Jörg Böhme lehet.

Böhme mindig is a német labdarúgás egyik fenegyerekének számított: zseniális futballista, aki azonban gyakori fegyelmezetlen viselkedésével, dühkitöréseivel sok ellenséget szerzett magának. Megfordult korábban az Eintracht Frankfurtban, az 1860 Münchenben és az Arminia Bielefeldben is, és bár mindenhol megvoltak a maga remek pillanatai, a nagy áttörés egyik klubnál sem sikerült neki. Amikor a Schalke 2000 nyarán leigazolta, a legtöbben azt gondolták, hogy a gelsenkircheniek baklövést követtek el, ám a királykékek menedzsere, Rudi Assauer úgy éreztem, hogy éppen egy ilyen „őrült” játékosra van szüksége a csapatnak a sikerekhez. Assauernek igaza lett: a tréner, Huub Stevens megtalálta a közös hangot a bal oldali középpályással, sikerült valamelyest fegyelmeznie is őt, Böhme pedig kiváló teljesítményt nyújtott.

Első gelsenkircheni idényében tíz, a másodikban pedig hét alkalommal volt eredményes, ezen kívül adott számtalan gólpasszt, és két kupagyőzelemhez segítette a gárdát, ráadásul bekerült a német válogatottba is. Nyári balszerencse-sorozata azonban már jelezte, hogy véget ért számára a jó időszak: Böhmét ugyan benevezték a világbajnokságra, de nem sokkal a kiutazás után megsérült, és még a vébé alatt haza is utazott, a diadalmas menetelésből tehát nem vette ki a részét. Ráadásul első számú mentora, Huub Stevens távozott a Schalkétől, és a Hertha BSC edzője lett, az új mester, Frank Neubarth pedig sehogyan sem találta a közös hangot Böhmével. A királykékek valamivel gyengébb szezonkezdete után Böhme a szokás szerint a maga módján próbálta felrázni a csapatot, Neubarthnak azonban nem tetszett a középpályás kissé heves vérmérséklete. Assauer eleinte még próbálta simítani a konfliktust, de később kénytelen volt ő is a szakember mellé állni.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021214abundesliga.htmlBundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Böhme elkésett az egyik edzésről: minderre azért került sor, mert a focista a családjával Gelsenkirchentől mintegy 150 kilométerre, Steinhagenben él, és autójával dugóba került. Mivel a középpályás teljesítménye már nem volt olyan jó, mint korábban, és immár nem számított nélkülözhetetlennek a csapat számára, így Assauer ezúttal nem adott újabb lehetőséget neki: a játékost a tartalékok közé száműzték, és ezzel az is eldőlt, hogy a nyáron nem fogják meghosszabbítani lejáró szerződését. Júniusban Böhme tehát ingyen távozhat a klubtól, de elképzelhető, hogy már januárban új csapatba igazolt: a hírek szerint egykori egyesülete, az Arminia Bielefeld szeretné leigazolni. Az újonc gárda mestere, Benno Möhlmann tehát bízik abban, hogy ő meg tudja fegyelmezni Böhmét.