Vágólapra másolva!
Gerard Houllier bevallotta: legrosszabb hónapját éli át azóta, amióta a Liverpool labdarúgócsapatának kispadján ül. A címvédő Arsenal vezetőedzője, Arséne Wenger pedig úgy véli: most kezdődik az igazi küzdelem az angol bajnokságban.

A Premiership előző kiírásának az ezüstérmese, a Liverpool vasárnap 2-1-re kikapott a Sunderland otthonában, s ez sorozatban már a negyedik veresége volt a bajnokságban. A legutóbbi hat mérkőzésen szerezhető tizennyolc pontból mindössze egyet gyűjtött be, s az élről az ötödik helyre esett vissza a tabellán, hátránya jelenleg öt pont a listavezető és címvédő Arsenallal szemben, ráadásul a városi vetélytárs Everton is Owenék előtt van a tabellán.

"Négy évvel ezelőtti kinevezésem óta nem volt ilyen rossz szériánk" - mondta a francia szakember. "Itt az ideje, hogy az együttes megmutassa: van benne tartás. Remélem, a játékosokban lesz annyi erő, hogy kilábaljanak ebből a hullámvölgyből."

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021216apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Arséne Wenger, a címvédő Arsenal vezetőedzője optimistább kollégájánál, s úgy véli: most kezdődik az igazi küzdelem a Premiershipben. "Egyre komolyabbá válik a dolog" - mondta a francia szakember, miután csapata vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a szintén londoni Tottenham otthonában, s az elhullajtott pontok miatt már csak minimális az előnye a második helyen álló Manchester Uniteddel szemben, amely szombaton hazai pályán győzte le 3-0-ra a West Ham Unitedet. "Innentől kezdve minden mérkőzésnek megnő a jelentősége. A Chelsea, a Liverpool és a Manchester United a legveszélyesebb trónkövetelő, bár még sok van hátra."

Az angol bajnokság lassan a félidejéhez közeledik, a harmincnyolc fordulóból eddig tizennyolcat játszottak le.