Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben nem kedden, hanem már hétfőn, várhatóan 18 órakor nyilvánosságra hozzák, hogy idén ki nyerte a France Football című szaklap hagyományos Aranylabda-szavazását. Sajtóhírek szerint két realos brazil közül kerül ki a győztes, azaz Roberto Carlos vagy Ronaldo lesz a befutó.

A "műsorváltozás" feltételezett oka a kedden és szerdán sorra kerülő madridi program, a FIFA végrehajtó bizottságának ülése és az Év játékosa eredményhirdetés, valamint a Real-Világválogatott gálameccs. A madridi napirenden szerepel többek között a 2006-os németországi világbajnokság helyeinek elosztása és új főtitkár választása is.

Az Aranylabda-jelöltek portréi/sport/focivilag/20021126aranylabdajeloltek.htmlKié lesz az Aranylabda?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=31073A Marca szerint Ronaldóé az Aranylabda/sport/focivilag/20021207amarca.htmlZidane Ronaldónak adná az Aranylabdát/sport/focivilag/20020731zidane.html

A FIFA korábbi döntése értelmében a négy év múlva sorra kerülő vb-n a rendező jogán indulhat Németország, a címvédő braziloknak azonban selejtezőt kell játszaniuk. Így 31 helyet osztanak szét az öt kontinens között. Joseph Blatter elnök korábbi nyilatkozatai alapján egyértelműnek tűnik, hogy Ausztrália és Óceánia a jövőben közvetlenül kvalifikálhat egy csapatot, de az eddiginél több résztvevővel szeretné képviseltetni magát Ázsia, Afrika és Dél-Amerika is.

A főtitkári teendőket a svájci Michel Zen-Ruffinen júniusi távozása óta honfitársa, a gazdasági ügyekért is felelős Urs Linsi látja el. Kedden hozzák nyilvánosságra az Év játékosa díj nyertesét, szerdán pedig a centenáriumát ünneplő Real Madrid a Világválogatott ellen lép pályára.