Vágólapra másolva!

Barcelonában az égiek megkegyelmeztek a rendezőkön, és a keddi ítéletidő szerdára teljesen elmúlt, a pályát pedig sikerült játékra alkalmasra tenni - valljuk be, az egy nappal korábbi állapotok alapján ez is felér egy kisebbfajta csodával. Az angol drukkerek nagy része azonban az egynapos csúszást nem kalkulálta be, így többségük még kedd esete, illetve szerda reggel hazautazott.

A Camp Nouban így is 45 ezren voltak, és a hazai szurkolók kissé meglepődve szemlélhették a kezdő tizenegyet, mivel Louis van Gaal mester alaposan megkeverte a kártyákat: egyrészt három támadóval küldte pályára a csapatot, ami még nem volt olyan nagy meglepetés, az viszont annál inkább, hogy az elmúlt másfél évben rendre mellőzött Dani is ott volt a kezdő csapatban.

A csatár beállítása azonban remek húzásnak bizonyult, mivel ő szerezte meg a vezetést, de a Barca balszerencséjét jelzi, hogy Van Gaalnak negyedóra alatt két kényszerű cserét is végre kellett hajtania: előbb Reiziger, majd Cocu dőlt ki a sorból, helyükre Mendieta, és egy másik mellőzött, Christanval állt be.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.htmlCsoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlKi nyeri a Bajnokok Ligáját?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=47637

A vendégeknél már alaphelyzetben is renkívül tartalékos volt a csatársor, Shearer és Bellamy eltiltás miatt nem játszott, és a helyükön szereplő Lua-Lua és Ameobi közül csak az utóbbi bizonyult méltó utánpótlásnak. Ő viszont remekül futballozott, és az egyáltalán nem defenziv taktikával pályára lépő Newcastle az ő találatával ki is egyenlített.

Overmars és Kluivert azonban a régi ajaxos időket idézve összehozott egy gólt, vagyis a szünetben már megint a hazaiaknál volt az előny, és bár a második félidőben az angolok előtt is adódtak helyzetek, újabb gólt csak a Barca szerzett. A katalánok így ebben a kiírásban mind a tíz meccsüket megnyerték a BL-ben (beleértve a Legia Warszawa elleni selejtezőt is), amivel beállították a Milan rekordját. A Newcastle pedig csak abban bízhat, hogy az első csoportkört is pont nélkül kezdte, végül mégis továbbjutott.

Ha a Barca az Intert is legyőzi, beállítja az Ajax Amsterdam európai rekordját: a hollandok a KEK-ben nyertek zsinórban 11-szer.

"Semmit sem ér a mostani csúcsbeállítás, ha nem jutunk a döntőbe" - szögezte le Louis van Gaal, a spanyolok vezetőedzője. "Kiváló helyzetben vagyunk, de nem írhatjuk még le a pontnélküli együtteseket sem. Főleg a Newcastle Unitedtól kell tartanunk, hiszen az első körben már bebizonyította, hogy rossz rajt után is képes feltámadni. Remélem, hogy most nem a mi kárunkra teszik ezt meg."

Sir Bobby Robson, az angolok trénere az 1996-97-es szezon után éppen a Van Gaalnak adta át a helyet a katalán elitklubnál. "Szépen fogadtak Barcelonában, de az eredmény miatt csalódottan távozok. Még bármi megtörténhet, a hátralévő négy mérkőzésen mindent meg kell tennünk a javításért."