Vágólapra másolva!
A World Soccer című szaklap olvasói Ronaldót, a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott klasszisát választották az év legjobbjának.

A dél-amerikai játékos - aki augusztus végén igazolt az Internazionalétól a Real Madridhoz - elsősorban a koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon nyújtott fantasztikus teljesítményével érdemelte ki az elismerést. A júniusi tornán végig remek formában volt, s nyolc találatával - ebből kettőt a döntőben szerzett - gólkirály lett.

Az elismerést 1996 után másodszor kiérdemlő Ronaldo az idei szavazáson azt a Michael Ballackot előzte meg, aki korábbi csapatával, a Bayer Leverkusennel az előző szezonban szinte minden versengésben a második lett: döntős volt a Bajnokok Ligájában, ezüstérmes lett a Bundesligában és a Német Kupában. Az azóta már a Bayern Münchent erősítő középpályás "ráadásként" a vb-n is a fináléban vesztes válogatottban szerepelt.

Tovább szenved a Real és Ronaldo a BL-ben/sport/focivilag/bl/20021212tovabbra.htmlKié lesz az aranylabda?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=31073Ronaldohttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=6424

Az edzők között a világbajnokságon elődöntős dél-koreai együttes holland szakvezetője, Guus Hiddink végzett az élen, megelőzve a brazilok szövetségi kapitányát, Luiz Felipe Scolarit. A legjobb csapatnak járó elismerést Brazília válogatottja kapta.

Az angol magazin 1982 óta hívja voksolásra a szurkolókat.

A World Soccer legjobbjai 2002-ben:

játékosok:
1. Ronaldo (brazil, Internazionale, majd Real Madrid) 26,17 százalék
2. Michael Ballack (német, Bayer Leverkusen, majd Bayern München) 17,69
3. Roberto Carlos (brazil, Real Madrid) 8,48

edzők:
1. Guus Hiddink (holland, dél-koreai válogatott) 28,33
2. Luiz Felipe Scolari (brazil, brazil válogatott) 16,78
3. Arsene Wenger (francia, Arsenal) 14,26

csapatok:
1. Brazília 24,36
2. Real Madrid 14,44
3. Arsenal 11,73