Vágólapra másolva!
"Amit elterveztünk, azt maradéktalanul át tudtuk adni a végrehajtó bizottságnak és a válogatottakat felügyelő bizottságnak" - összegezte benyomásait Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a küldöttség félórás záróprezentációjáról.

A kormány nevében támogatásáról biztosította a szervezőket levelében Medgyessy Péter miniszterelnök, illetve videofelvételről Jánosi György sportminiszter. A nyoni bemutató során Makray Balázs és Huszár István projektigazgatók látványos térképpel szemléltették Kelet-Európa háttérbe szorulását az elmúlt két évtizedben a futballrendezvények házigazdasága szempontjából.

Futball-Eb 2008: a pályázók kislexikona/sport/focivilag/20021210futballeb.html

A bemutatott filmösszeállításban felvillant Puskás Ferenc emlékezetes "visszahúzós" gólja az angolok elleni londoni 6-3-as meccsen, továbbá hangot kapott a kontinensrekordot jelentő hét szomszédos ország lelkes fiataljainak buzdítása is. A találkozó második tizenöt percében a végrehajtó bizottság és a válogatottakat felügyelő bizottság tagjai elsősorban azt firtatták, hogy a magyarok honnan teremtenék elő az új stadionokhoz szükséges pénzt, a válasz az volt, hogy a kormány kötelezettségvállalása a garancia erre.

A csütörtöki eredményhirdetés eredeti menetrendjén a végrehajtó bizottság annyit változtatott, hogy a 2008-as Eb-helyszín bejelentése egyszerre történik majd az érintett delegációk és a sajtó képviselői számára 12.30 órakor.