Vágólapra másolva!
Újpesten már nem téma az edzőkérdés, tavasszal is Szabó András ül a Megyeri úti kispadon, viszont a lila-fehér vezetők már javában szervezik az együttes februári törökországi edzőtáborát.

A "violák" Antalyában kilenc edzőmérkőzést is játszanak, ami azért is fontos, mert a hírek szerint a téli szünetben néhány labdarúgóval szeretnének erősíteni Újpesten. Persze ez még odébb van, így a jelenleg a Pro licences tanfolyamot végző Szabó Andrást arra kértük, értékelje röviden az őszi idényt. Íme a tréner összegzése a lilák produkciójáról.

"Az őszi szereplésünk során a védelmünkkel volt a legnagyobb probléma. Nagyon sok gólt kaptunk, emiatt nem végeztünk előrébb a tabellán. Ebben a csapatrészünkben nem sikerült megtalálnunk a megfelelő labdarúgókat, ám a játékoskeretünkből adódóan nem is variálhattunk sokat. Télen mindenekelőtt a védelmünket kell megerősíteni. A középpályán mennyiségben és minőségben is jobban állunk, egy idő után Rósa Henrik, majd a hajrára Farkas Balázs is megtalálta a ritmust, kár, hogy a technikás cseh Sloncik sokáig sérült volt" - fejtegette Szabó.

"A két csatárunk pedig egyértelműen dicséretet érdemel, hiszen Kovács Zoltán 11, míg Horváth Ferenc 10 gólt szerzett a bajnokságban, ami remek teljesítmény. Kovács Zoltán ráadásul remekül összefogta az együttest morálisan is, igazi vezéregyéniségnek bizonyult. Remélem, mindkét támadónk ott folytatja tavasszal, ahol ősszel abbahagyta. A harmadik hellyel összességében elégedettek lehetünk, ám a célunk tavasszal nem is lehet más, mint az első vagy a második hely megszerzése" - mondta bizakodóan a tréner.

Egyelőre titkolóznak az újpesti vezetők az esetleges erősítésekkel kapcsolatban, pontosabban, amíg ezek a tárgyalások nem realizálódnak, nem kívánnak nevekkel előrukkolni. Ugyanakkor újpesti információk szerint a négy külföldi futballista - Kunzo, Poljakovic, Kozel, Léránt - közül ketten valószínűleg távoznak, s helyükre nem kizárt, hogy az MTK tartalékcsapatában szereplő Pető Zoltán érkezik.

A védő tavaly már szerepelt a liláknál, ám csak kölcsönben, majd az MTK visszarendelte, ám mivel nem akarta meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését, a kékek a tartalékokhoz irányították az atlantai olimpián szerepelt válogatottunk csapatkapitányát. Újpesten azonban nem kétséges, nagy szükség lenne Petőre, elvégre éppen azon a poszton akadta a legtöbb gondja a szakvezetésnek.

Bánki József