Vágólapra másolva!
Négy hazai és egy külföldi edző esélyes arra, hogy a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya legyen. Az biztos, hogy a befutó nem Bicskei Bertalan lesz.

"Egyáltalán nem gondolok a volt magyar szövetségi kapitányra. Nem kelet- vagy közép-európai szakembert szeretnénk felkérni" - szögezte le Michal Listkiewicz, a lengyel szövetség elnöke.

A Gazeta Wyborcza című napilap úgy tudja, hogy a vb után menesztett Jerzy Engel mellett a Zbigniew Boniek múlt keddi lemondását követően ideiglenesen megbízott Stefan Majewski biztosan ott van a jelöltek között. Az elmúlt napokban "befutott" Egil Olsen érdeklődése is. A szakember nyolc évig volt Norvégiában szövetségi kapitány, 1998-ban távozott posztjáról.

"Arra kértem menedzserét, hogy tájékoztasson az edző elképzeléseiről, igényeiről. Az biztos, hogy ő sem kaphatna nagyobb fizetést, mint a lengyel trénerek. Legfeljebb havi 50 ezer zlotyt (közel 3 millió forint) tudnánk biztosítani" - mondta Listkiewicz.

A közvélemény szerette volna, ha Henryk Kasperczak ül le a válogatott kispadjára, de őt szerződés köti a Wisla Krakówhoz, ezért kiesett a poszt várományosai közül.

A 4. csoport állása és eredményei/sport/focivilag/200209054csoport.htmlVilágverő csapatunk le-het - Gellei a Társalgóban/sport/magyarfoci/20021127gellei.html

Bonieket a koreai-japán rendezésű világbajnokság után, a korai búcsú miatt menesztett Jerzy Engel helyére nevezték ki. Az új szakvezető szinte teljesen át akarta alakítani a lengyel együttest, de a kísérletezéssel is magyarázható eredménytelenséget követő kritikák szinte elárasztották. A sajtó, a szurkolók és a játékosok egy része értetlenül állt néhány döntése előtt, s valószínűleg ennek lett a következménye a tréner távozása.

A lengyelek február 12-én barátságos mérkőzést játszanak Horvátországgal, majd március 29-én következik Varsóban a magyarok elleni Eb-selejtező.