Vágólapra másolva!
Hivatalosan december tizenhetedikén hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal a holland Ruud van Nistelrooyt és az olasz Francesco Tottit.
Forrás: EPA
Van Nistelrooy átveszi a labdát - ebből még gól lehet


Azért játszott ilyen keveset, mert térdszalag-szakadást szenvedett, ami miatt a manchesteri szerzdődése is elcsúszott egy évvel, Alex Ferguson azonban tudta, hogy Ruudra érdemes várni, és a holland nem is okozott csalódást: rögtön első idényében a csapat egyik legjobbja volt. Az év elején Van Nistelrooy kitűnő formában volt, hiszen tavaly decemberben sorozatban öt meccsen volt eredményes. A széria tovább folytatódott, január 2-án a Newcastle ellen rögtön betalált, akárcsak a következő négy összecsapáson. A tavaszi szezonban összesen tíz gólt ért el a Premiershipben, a bajnokságot 23 találattal zárta, és a kollégák őt választották meg az idény legjobb játékosának.

Gólkirály lett a Bajnokok Ligájában, igaz, a tíz találatból csak hármat szerzett ebben az esztendőben. A világbajnokságot csak a televízióban követhette végig, lévén a holland csapat nem jutott ki a World Cupra.

Az őszi szezon elején nem ment neki túl jól a játék. Sokáig csak a ZTE elleni BL-selejtezőn szerzett találatok álltak a neve mellett, és később is csak 11-esből volt képes gólt szerezni a Premiershipben. Az év végére azonban alaposan belelendült, és már nyolc gólnál tart, különösen a Newcastle elleni mesterhármasa volt lenyűgöző. Mindeközben a Bajnokok Ligájában is ontja a gólokat, itt is nyolcnál jár.