Vágólapra másolva!
Hiába választották az év labdarúgójának Svédországban, Zlatan Ibrahimovic nem áll szóba a skandináv ország újságíróival, s az elmúlt időszakban többször is faképnél hagyta a sajtó munkatársait.

A holland Ajax Amsterdam centere, a magyarokkal azonos Eb-selejtező csoportban szereplő svéd válogatott lettországi döntetlenje után haragudott meg néhány zsurnalisztára, miután egy éjszakai botrány főszereplőjének állították be. Mint kiderült, Ibrahimovic két barátjával valóban egy bárban töltötte az idejét, ahol komolyabb balhé is kerekedett, ám ebből a futballista teljesen kimaradt. Ibrahimovic ártatlansága a másnapi hírek középpontjába került, s a csatár főként a TV 4 munkatársainak közeledését hárította el kapásból, mondván, az említett csatorna keverte bele a személyét az ügybe, indokolatlanul.

A 4. csoport menetrendje/sport/focivilag/200209054csoport.html

Ibrahimovic haragját és megbántottságát híven jelzi, hogy amikor Svédországban az év futballistájának választották, noha előzetesen rábólintott a felkérésre, mégsem ment el a díjkiosztó gálára, miután megtudta, hogy a TV 4 is jelen lesz az eseményen. Mi több, legjobb barátja születésnapjára is hivatalos volt Stockholmban, természetesen meg is ígérte a jelenlétét, ám amikor kiszimatolta, hogy az említett tévécsatorna szerkesztői is a helyszínre tartanak, meggondolta magát, és sűrű bocsánatkérések közepette jelezte cimborájának, ne várjanak rá.

Svédországban egyre nagyobb port ver fel az ügy, elvégre mégiscsak az év labdarúgójáról van szó, ugyanakkor szép számmal akadnak olyanok is, akik már túlzottnak tartják Ibrahimovic haragtartását.

Bánki József