Vágólapra másolva!
Kiadós kispesti sárdagasztás és 2-1-es győzelem után az élen telelhet a Ferencváros a labdarúgó Borsodi Ligában, a vesztes Szurgent-csapat meg az utolsó helyen várja a folytatást.
Fotó: MTI
Lipcsei (jobbra) ezúttal is betalált
Fotó: MTI

Borsodi Liga, a 13. fordulóból elmaradt mérkőzés:
Kispest-Honvéd - Ferencváros 1-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 5000 néző
vezette: Hanacsek
Kispest: Tóth - Mészáros, Dulca, Takács - Laczkó, Vadócz, Dubecz, Balint (Hercegfalvi 47.) - Bárányos (Piroska 29.) - Torghelle, Sasu
Ferencváros: Szűcs - Balog, Vukmir, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Gera, Tököli (Szili 90.), Leandro (Jovic 55.)
gól: Hercegfalvi (65.), illetve Lipcsei (61.), Kriston (64.)
sárga lap: Mészáros (25.), Sasu (40.), Torghelle (57.), illetve Lipcsei (24.), Kapic (53.), Balog (57.), Kriston (57.), Szűcs (92.)

A 13. fordulóból elhalasztott Kispest-Ferencváros mérkőzéssel elbúcsúzott 2002-től a labdarúgó NB I. A kispesti pálya amúgy is mezőgazdasági jellegű talaja a csapadékos időjárás miatt néhány sárfolton szinte járhatatlanná vált, pedig a két csapatnak futballoznia kellett rajta. Méghozzá nem is kis tétért, hiszen a győzelem a vendégek számára listavezető pozíciót, a hazaiaknak pedig a kiesést jelentő utolsó két helyről való elmozdulást jelentett volna.

Ennek ellenére nem sok izgalmat tartogatott az első félidő. Tököli Gera passzával ígéretes helyzetben lépett ki, de Mészáros remekül csúszott be, a másik oldalon pedig Dubecz lökete késztette komoly légi útra Szűcs kapust. Fordulás után Gera az 54. percben még csak majdnem-gólig jutott, aztán a 62. és a 66. perc között háromszor rezegtek a hálók. Előbb Tököli baloldali ívelését bombázta be Lipcsei (0-1), majd kapu előtti kavarodás után Kriston közelről megduplázta a vendégelőnyt (0-2). A középkezdés után pedig Hercegfalvi ugrott ki jól a ferencvárosi védők között, és az elé vetődő Szűcsöt is tökéletes ívben emelte át (1-2).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=47640Őszi bajnok a Ferencváros!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=49936

Eközben kisebb perpatvar keletkezett a lelátón, a hazai hívek nehezményezték, hogy a sérült Dragóner és néhány ferencvárosi szurkoló a kispesti tábor kellős közepén ünnepelte a vezetést, majd a biztonságiaknak kellett helyreállítani a rendet. A folytatásban a hazaiak ugyan többet támadtak, de eredménytelenül tették, így a Ferencváros 2-1-re győzött, pontszámban beérte az MTK-t és jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére állt. A Kispest viszont utolsóként telel.

Garami József (FTC): Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ilyenre is számítottunk. Az első félidőben rossz döntéseket hoztak játékosaink, a Kispest pedig masszívan védekezve olykor veszélyes akciókat vezetett, így reális volt a félidőbeli döntetlen. Szünet után átvettük a kezdeményezést és ekkor sikerült a támadásainkat is befejezni. Nagyon meg kellett küzdeni ezért a három pontért, de a lényeg, hogy begyűjtöttük, amiért minden elismerésem a csapaté, s nem csak ezért a mérkőzésért, hanem az egész őszi teljesítményért.

Szurgent Lajos (Kispest): Példásan harcolt a csapat, s ezúttal a fiatalok is kitettek magukért, s nem tagadom, a látottak alapján a döntetlent feltétlenül megérdemeltük volna. Még akkor is, ha tudjuk, jobb erőkből áll a Ferencváros, ám ezen a meccsen abszolút egyenrangú ellenfélként küzdöttünk. Egyértelműen a rutin döntött a Fradi javára, viszont amennyiben mi mindig így játszottunk volna a bajnokságban, nem állnánk az utolsó helyen.

Bánki József