Vágólapra másolva!
Hiába védett remekül és tekintették az egyik legjobb kapusnak a svéd élvonalban Rabóczki Balázst, mégis váltani készül. A Norrköpping ugyanis kiesett az élvonalból, Rabóczki pedig semmiképpen nem akar a svéd másodosztályban szerepelni, amit a csapat vezetői is megértenek, ugyanakkor szeretnének pénzt látni - nem is keveset - a remek képességű kapusért.

- Mi igaz abból, hogy a Norrköpping kiesésében szerepet játszott az is, hogy a csapaton belül négy-öt játékos az edző ellen fordult, ráadásul klikkek is kialakultak a csapaton belül? - kérdeztük Rabóczki Balázst.
- Nekem mint külföldinek nehéz volt ezt kiszúrni, ugyanakkor számomra is feltűnt, hogy olyanok is a kispadon vagy a lelátón ültek, akik simán befértek volna a csapatba. Valóban akadtak csoportosulások is az együttesen belül, ám ezt az öltözőben nehéz volt érzékelni, mindenesetre nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez is közrejátszott a kiesésünkben.

- Önre viszont nem panaszkodhattak a klub vezetői és szurkolói sem, amit az is jelez, hogy alaposan felsrófolták a vételárát.
- Ez amilyen elismerés számomra, annyira megnehezíti a jövőbeni elhelyezkedésemet. A Norrköpping nagyon sokat, négymillió koronát kér értem, ami százmillió forintnak felel meg. Az egyik svéd sztárcsapat, az AIK Stockholm hárommilliót azonnal kifizetett volna értem, de négyet nem. Svédországban ugyanis nem szokás komolyabb összegeket kiadni játékosokért, inkább a fejlesztésekre vagy éppen a női labdarúgásra költik pénzt.

- A szezon végén miben maradt a Norrköpping vezetőivel?
- Jeleztem nekik, hogy semmiképpen sem szeretnék a második vonalban szerepelni, amit tudomásul vettek.

Rabóczki: A svédek kikacagják a magyar futballt/sport/magyarfoci/20020205raboczkia.htmlLehet magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26844

- Vannak már ajánlatai?
- A menedzserem gőzerővel dolgozik az ügyön, s éppen a keddi lapokban olvastam, hogy akadnak svéd érdeklődők, mint ahogy németek is, ám a Bundesliga még javában zajlik, így nehéz tárgyalásokat kezdeni a klubokkal. Meglehetősen nyomasztó számomra a jelenlegi bizonytalanság és a várakozás, megeshet, hogy holnap, de az is lehet, hogy csak januárban sikerül csapatot találnom. Mindenesetre január 6-án Norrköppingben kell jelentkeznem, elvégre még kétéves szerződés köt oda, ugyanakkor mostani klubomnak is az lenne a legjobb, ha most adna el, mivel a másodosztályból már tényleg csak aprópénzeket kapnának értem. Pillanatnyilag az a legnagyobb boldogságom, hogy itthon lehetek, hiszen imádom Budapestet.

Bánki József