Vágólapra másolva!
A vb-kudarc után menesztett Jerzy Engel és a jelenleg a Wisla Kraków szakmai munkáját irányító Henryk Kasperczak is szívesen lenne a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az eddigi szakvezető, Zbigniew Boniek kedden mondott le, s azonnal megindultak a találgatások az utódlással kapcsolatban.

A sikertelen világbajnoki szereplés ellenére Engel még mindig roppant népszerű a szurkolók és a játékosok körében, így nem véletlen, hogy esélyesként emlegetik. "Senki sem mondana nemet, ha szövetségi kapitánynak kérnék fel. Én is örülnék, ha újra a válogatott élére kerülnék. Nem okozna gondot a keret összeállítása, hiszen folyamatosan látogatom a mérkőzéseket, a televíziós közvetítéseket sem hagyom ki" - mondta Engel, aki a magyar válogatott játékosainak egy részét is jól ismeri, hiszen 2000. március 29-én ő ült a kispadon a lengyelek debreceni, gól nélküli barátságos meccsén.

Henryk Kasperczak, az 1974-ben bronzérmes válogatott legendája szintén örömmel lenne Boniek-utód: "Egyelőre a Schalke elleni UEFA-kupa visszavágóra készülök játékosaimmal együtt. A szövetségtől még senki sem keresett, de azt máris kijelenthetem: edzői pályafutásom csúcsa lenne, ha engem kérnének fel."

A szövetség valószínűleg a december 20-ai elnökségi ülésen dönt, addig ideiglenesen Boniek eddigi egyik segítője, az 1982-ben vb-bronzérmes Stefan Majewski a kapitány. Érdekesség, hogy a két együttes soron következő varsói Eb-selejtezőjére napra pontosan három évvel az előző után kerül majd sor.