Vágólapra másolva!
Az utolsó őszi fordulóban ismét nyert a Békéscsaba, s már csak négy ponttal van elmaradva a nyolcadik Soprontól, így a viharsarkiak nem véletlenül reménykednek a bennmaradásban. Az újonc vidéki együttesből Szilveszter és Gavrilovic kapott helyet e heti válogatottunkban. Az MTK ellen diadalmaskodó Fradiból a védő Balog és a gólszerző Gera került be a hét legjobbjai közé, míg csatársorunkban két mesterhármast rúgó játékos, a zalaegerszegi Sabo és a debreceni Bajzát foglal helyet.
Herbert Roland (Pécs): Az NB I/B őszi bajnoka, a Pécs ötpontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást. Utolsó meccsükön a mecsekaljaiak idegenben ikszeltek a Haladással, legjobbjuk a kapus, Herbert Roland volt.
Szekeres Tamás (DVSC): Az egykori Fradi-hátvéd Selymes Tiborral együtt jól összefogta a debreceni védelmet, s bár kapott egy gólt a Loki, Bajzát Péter elöl gondoskodott a hazai sikerről. Balog Zoltán (Ferencváros): A hosszú sérüléséből nemrég visszatért védő megbízható játékának is betudható az FTC talán őszi elsőségét is jelentő MTK elleni idegenbeli diadal.Csiszár Ákos (Sopron): A szerdán huszonnyolc esztendős védő góllal és megbízható védőmunkával járult hozzá a soproniak Kispest elleni győzelméhez.Szilveszter Ferenc (Békéscsaba): Az egykori válogatott, számos poszton számításba vehető Szilveszter megbízható védőmunkájával sokat hozzátett a Békéscsaba hét végi, idegenbeli sikeréhez.
Zivota Gavrilovic (Békéscsaba): A harmincegyedik születésnapját pénteken ünneplő szerb légiós két góljával oroszlánrészt vállalt az egyre inkább belelendülő - s a nyolcadik Soprontól immár csak négy ponttal elmaradó - viharsarkiak székesfehérvári győzelmében. Lisztes Krisztián (Werder Bremen): A brémaiak 0-1-ről fordítottak a Stuttgart ellen, s a 3-1-es győzelem nem csak a gólpassza miatt fontos Lisztesnek. Krisztián ugyanis nem titkolta: elégtételt érzett, hogy volt edzője, Felix Magath - aki nem igazán bánt jól a magyar középpályással - csapata ellen sikerült győzelemre vezetnie jelenlegi klubját.Gera Zoltán (Ferencváros): A válogatott támadó újra bizonyította, hogy a zöld-fehér egyesületnél számíthatnak rá, ha "vészhelyzetben" van a csapat. Az MTK elleni Gera-gól ugyanis nagyon sokat érhet még a Fradi számára a végelszámolásnál.Erős Károly (Siófok): A balatonpartiak remekül kezdték az őszi idényt, ám egy újonccsapat részéről nem rossz eredmény a hatodik hely sem. A Dunaferr ellen még tíz emberrel is sikerült pontot mentenie a Siófoknak Dunaújvárosból, nagyban köszönhetően Erős Károly jó játékának.
Radu Sabo (Zalaegerszeg): Az általában csak csereként bevetett légiós mesterhármassal figyelmeztette edzőjét és a szurkolókat: a jövőben még többször szeretne lehetőséget kapni a kezdőben. Az már igazán nem az ő hibája, hogy az Újpestnek lőtt három gólja kevés volt a hazaiak győzelméhez.Bajzát Péter (DVSC): A debreceniek mostanság "góliszonyban" szenvedtek, ezen változtatott nem is keveset a Loki fiatal támadója, aki háromszor volt eredményes a Győr ellen. A hajdúságiak győzelmükkel feljöttek a negyedik helyre a tabellán, épp a Győrt megelőzve.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)