Vágólapra másolva!
Terry Venables, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Leeds United vezetőedzője ragaszkodik állásához és nem mond le, pedig csapata vasárnap sorozatban ötödször kapott ki hazai pályán a bajnokságban. Ezúttal a Charlton Athletictől szenvedett 2-1-es vereséget az eleinte titkos esélyesként kezelt együttes.

"Azért jöttem a Leeds Unitedhez, hogy újabb trófeákat nyerjek. Sajnos az elmúlt hetekben kiábrándító eredményeket értünk el, de szerintem hamarosan megszakad a rossz sorozatunk" - nyilatkozott a tréner az elveszített mérkőzés után. Venables szerint az újabb kínos kudarc ellenére jól játszottak és sok helyzetet alakítottak ki, de a védelem megingásai miatt kikaptak.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021130apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

A korábbi angol és ausztrál szövetségi kapitány nem lehet nyugodt, hiszen a klub elnöke, Peter Ridsdale egy hete igen sarkosan fogalmazott: "Tudom, hogy nehéz az edzők helyzete, de az egyszerűen elfogadhatatlan, hogy hét hazai találkozónkból ötöt elveszítettünk."

Amennyiben rövid időn belül nem szakad meg a rossz széria, akkor elképzelhető, hogy Venables-nek távoznia kell. A szakvezetőt eddig minden bizonnyal a sikeres UEFA-kupa-szereplés mentette meg, hiszen csapatával bejutott a 3. fordulóba, ahol csütörtökön bíztató döntetlent ért el a spanyol Málaga otthonában, de ez nem jelent semmit a Leeds hazai mérlegét tekintve.