Vágólapra másolva!
Kedden magyar idő szerint 11.10 órától rendezik Jokohamában a labdarúgó klub-Világkupa-mérkőzést: a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid a Libertadores-kupában első paraguayi Olimpia Asuncionnal találkozik. A két klub játékosai, vezetői és szurkolói egyformán abban bíznak, hogy a jokohamai sikerrel koronázhatják meg alapításuk 100. évfordulóját.

A spanyol elitklub 1902. március 6-án, míg a paraguayi együttes 1902. július 25-én alakult. A labdarúgóvilág többsége Real-diadalt vár, de ez a vélekedés valószínűleg inkább az ismertségnek, s nem az érdekeltek jelenlegi formájának tulajdonítható. Vicente del Bosque csapata ugyanis az elmúlt hetekben nem kényeztette el híveit: legutóbbi tíz összecsapásából csak egyet nyert meg, a Rayo Vallecano elleni madridi rangadót november 9-én 3-2-re, a BL-ben pedig már öt meccs óta nem érezhette a győzelem ízét.

"Itt ünnepelhettük öt hónappal ezelőtt a világbajnoki címet, ezért szinte hazai pályának tartjuk a jokohamai stadiont. Szép emlékeket őrzünk, ráadásul a japán szurkolók is ismerősként köszönthetnek bennünket" - tartott múltidézést Roberto Carlos, a Real Madrid egyik brazil sztárja.

Az Olimpia Asunción legismertebb személyisége a vezetőedző, Nery Pumpido, ő 1986-ban parádés védésekkel szerzett elévülhetetlen érdemeket az argentinok világbajnoki diadalában. "A Real Madrid a világ legjobb csapata, de... Kedden jó játékkal legyőzhetjük a spanyolokat, ezt mondom állandóan a játékosaimnak is" - szögezte le a szakvezető.

A hírügynökségek hétfő kora délutánig nem tudták "eldönteni", hogy ki lesz a jokohamai mérkőzés játékvezetője: az AFP a kolumbiai Oscar Julian Luiz Acostának, míg a Reuters a brazil Carlos Eugenio Simonnak szavazott bizalmat. A spanyol EFE pedig nem is foglalkozik ezzel a részletkérdéssel. Még furcsább az UEFA hivatalos internetes honlapjának megoldása, ahol csak a két segítő neve szerepel, míg a FIFA egyáltalán nem ír a találkozóról...

A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas - Salgado, Pavón, Helguera, Roberto Carlos - Cambiasso, Celades, Figo, Zidane - Raúl, Ronaldo
Olimpia Asunción: Tavarelli - Isasi, Caceres, Zelaya, Jara - Orteman, Enciso, Esteche, G. Cordoba - Benitez, Baez