Vágólapra másolva!
Noha az elmúlt héten az európai kupákban is fordulót rendzetek, csak kevés olyan labdarúgó (szám szerint három) van álomcsapatunkban, aki a BL-ben nyújtott teljesítménye alapján került be a tizenegybe, úgy tűnik ugyanis, hogy aki a hét közben kiválóan futballlozott, az a hét végén gyengébb teljesítményt nyújtott. Ez azonban Didulicára, Nedvedre és Henryra nem vonatkozik.
Joseph Didulica (ausztrál, Ajax Amsterdam): A holland együttes nem éppen esélyesként érkezett meg a Valencia otthonába a Bajnokok Ligájában, és az amszterdamiak a mérkőzés nagy részében védekezni kényszerültek, mégis ponttal távoztak Spanyolországból. Ez legfőképpen kapusuknak, Didulicának volt köszönhető, aki valószínűleg élete legjobb napját fogta ki, és egy kivételtől eltekintve mindent hárított.
Fernando Ricksen (holland, Rangers FC): A skót gárda soros ellenfelét is könnyedén intézte el hazája bajnokságában, ami nem jelentett meglepetést, az már annál inkább, hogy a Hearts elleni idegenbeli győzelemből a jobbhátvéd Ricksen két találattal vette ki a részét. A holland focistát októberben a bajnokság legjobb játékosának választották meg, és továbbra is remek formában futballozik.Marcel Desailly (francia, Chelsea FC): A londoni gárda továbbra is tartja dobogós helyezését a Premier League-ben, ismét bekapott gól nélkül abszolválta bajnokiját, ráadásul a hátvédek ezúttal a gólszerzésből is kivették a részüket. A két középső védő, Desailly és William Gallas is betalált, és kettejük közül a világ- és Európa-bajnok futballista nyújtotta a jobb produkciót.Steve Howey (angol, Manchester City): A kisebbik manchesteri együttes eddig elsősorban Nicolas Anelka góljainak köszönhetűen gyűjtögette a pontokat, ám a hét végén úgy is nyerni tudott a csapat, hogy a gall támadó nem volt eredményes. A Bolton Wanderers ellen a Cirty végre nem kapott gólt, ráadásul a veterán középhátvéd, Steve Howey még gólt is szerzett.Mladen Krstajic (jugoszláv, Werder Bremen): A brémaiak továbbra is várakozáson felül szerepelnek a Bundesligában, és a meglepetéscsapatok rangadóján a Stuttgart ellen is nyerni tudtak. Döntetlen állásnál a nagyon fontos vezető gólt a jugoszláv védő, Krstajic szerezte szabadrúgásból, és a szerb hátvéd a találaton kívül is remek teljesítményt nyújtott, több alkalommal is neki sikerült megállítani a sváb támadásokat.
Frédéric da Rocha (francia, FC Nantes): A Kanárik a rosszul sikerült szezonkezdet után kezdenek magukhoz térni, és a Montpellier elleni győzelemnek hála immár a hetedik helyen állnak. A találkozón a csapat legjobbja a saját nevelésű középpályás, Da Rocha volt, aki egy gólt szerzett, és a LEquipe-től hetes osztályzatot kapott, ami rendkívül jónak számít.Michael Ballack (német, Bayern München): A bajorok a Bajnokok Ligájában ugyan valóban kudarcot vallottak az idén, de a Bundesligában, úgy tűnik, még mindig a müncheniek a legjobbak. A Hertha BSC elleni rangadót is ellentmondást nem tűrően hozták, köszönhetően Michael Ballack két góljának. A középpályás továbbra is versenyben van az Aranylabdáért, és talán ő érdemelné meg a leginkább, hiszen az egész évben egyenletesen jól játszott.Scott Parker (angol, Charlton Athletic): A londoni együttes szokás szerint a jelenlegi szezonban is a kiesés ellen küzd, és ebben a harcban a Leeds United elleni három pont nagyon jól jött a gárdának. A győzelmet az utolsó percekben szerezte meg a csapat, és a mindent eldöntő találatot a saját nevelésű Parker egy fantasztikus szóló után ért el.Pavel Nedved (cseh, Juventus): A torinói gárda nem kis bravúrt hajtott végre az elmúlt héten, hiszen mind a Bajnokok Ligájában, mind pedig a Serie A-ban kétgólos hátrányból felállva sikerült kiegyenlítenie, mégpedig nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. A Deportivo és az AS Roma ellen is a fáradhatatlan cseh középpályás, Nedved érte el a döntetlent jelentő találatot.
Thierry Henry (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok gall támadója egészen kiváló hetet zárt. A sort a Bajnokok Ligájában nyitotta, ahol az AS Roma ellen egy mesterhármassal biztosította be csapata számára a diadalt, majd a Premier League-ben folytattak, az Aston Villa elleni duplájával. Henry elképesztő tempóban termeli a gólokat, és ha a világbajnokság nem lett volna, az Aranylabda egyik legnagyobb esélyese lenne.Christian Vieri (olasz, Internazionale): A milánói gárda is remek hetet zárt, hiszen a Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban is négy gólt szerzett. Előbbi meccsen négy különböző futballista volt eredményes, a bajnokságban viszont mind a négy találatot Vieri szerezte, aki a Newcastle ellen sem futballozott rosszul.