Vágólapra másolva!
A német Bundesliga tizenötödik fordulójának vasárnapi két mérkőzésén papírforma eredmények születtek: a Schalke idegenben győzte le a kieső helyen álló Hannovert, míg a Werder Bremen hazai pályán a Stuttgart ellen nyert. Lisztes Krisztián végig a pályán volt a brémai együttesben, amely továbbra is második a tabellán, s hat ponttal van elmaradva az éllovas Bayern Münchentől.

A szombaton hazai pályán a Hamburg ellen elvérző Leverkusen tovább gyengülhet, ugyanis vasárnap kiderült: műtét vár Lucióra és Zoltan Sebescenre is. A 24 éves, hónapok óta a lábfejét fájlaló brazil világbajnok és trédoperáció előtt álló magyar származású társa leghamarabb januárban lesz hadra fogható. A Bayer hátvédsorába szintén jövőre tér csak vissza az áprilisban térdszalag-szakadást szenvedett csapatkapitány, Jens Nowotny.

A Bayern München bár már két fordulóval a téli szünet előtt őszi bajnoknak mondhatja magát, a klub vezetése - valószínűleg a BL-kiesés miatt - meg akarja erősíteni a keretet. "A kaiserslauterni Miroslav Kloséért még testvéremmel, a Herthánál dolgozó Dieterrel is összevesznék, mivel mi még jobban szeretnénk megszerezni őt" - mondta Uli Hoeness, a bajorok menedzsere, hozzátéve: Karl-Heinz Rummenigge alelnök éppen Dél-Amerikában tartózkodik, hogy megfigyeljen egy meg nem nevezett hátvédet. A müncheniek hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról Jens Jeremiessel, Roque Santa Cruzzal és Owen Hargreavesszel.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021130abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

Fény derült rá, hogy Huub Stevens lesz a Bundesliga idegenlégiós válogatottjának kapitánya a december 16-án sorra kerülő jótékonysági mérkőzésen, Gelsenkirchenben. A Hertha holland trénere a szurkolói szavazáson nagy fölénnyel végzett az élen a belga Eric Gerets (Kaiserslautern), valamint az osztrák Kurt Jara (Hamburg) és Peter Pacult (1860 München) előtt. A külföldi játékosok alkotta csapatba jó eséllyel pályázik Király Gábor, a Hertha kapusa. A tizennyolcas keretet - szintén a drukkerek voksolása alapján - hétfőn hozzák nyilvánosságra. A légiós együttes ellenfele a vb-ezüstérmes német válogatott lesz, a bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

Bundesliga, 15. forduló:
Hannover - Schalke 0-2 (0-2)
gól: Böhme (15., 11-esből), E. Mpenza (19.)

Werder Bremen - Stuttgart 3-1 (1-0)
gól: Ailton (27., 90., a másodikat 11-esből), Krstajic (80.), illetve Kuranyi (55.)