Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizenhetedik fordulójának csúcsrangadóján a Ferencváros idegenben Gera találatával legyőzte a listavezető MTK-t. Ha a tizenharmadik játéknapról elhalasztott, Kispest elleni találkozón december hatodikán Garami József együttese begyűjti a három pontot, akkor a tabella éléről várhatja a tavaszi folytatást.

Borsodi Liga, 17. forduló:
MTK Hungária - Ferencváros 0-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 5000 néző
vezette: Bede
MTK: Hajdu - Molnár, Smiljanic, Komlósi, Elek - Zavadszky, Czvitkovics (Dragan 67.), Jezdimirovic (Juhász 83.), Füzi Á. - Ferenczi, Rednic.
Ferencváros: Szűcs L. - Balog, Vukmir, Gyepes - Kriston, Kapic (Cheregi 87.), Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli (Jovic 83.), Leandro.
gól: Gera (14.)
kiállítva: Komlósi (61.)
sárga lap: Molnár (92.), illetve Gera (45.), Kapic (66.)

Listavezetőként telel a Pécs az NB I/B-ben/sport/magyarfoci/20021201nbib.htmlHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45131Fradi-MTK közös gazda=Fotexhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28784

14. perc: Gera az MTK térfelének közepéről megindult, betört a tizenhatoson belülre, s már úgy tűnt, hogy a védők és Hajdu kapus közös erővel tisztáznak előle, ám a labda Gera előtt maradt, aki tizenkét méterről, a földön fekve jobbal a jobb felső sarokba emelte a labdát (0-1).

16. perc: Czvitkovics jobbról ívelt középre, Ferenczi Rednic elé csúsztatta a labdát, de a román légiós tizennégy méteres bombáját Szűcs bravúrral szögletre ütötte.

35. perc: Leandro bal oldali szabadrúgása után Tököli hét méterről, senkitől sem zavartatva a bal sarok mellé fejelt.

61. perc: Lipcsei Gerával kényszerítőzött, s a visszakapott labdával kilépett, amikor Komlósi hátulról felvágta. Bede játékvezető kiállította a hazai védőt.

76. perc: Lipcsei tizenhét méteres szabadrúgása Hajduról kipattant, ám mielőtt a ferencvárosi csatárok odaértek volna, a kapus egy gyors vetődéssel megkaparintotta a labdát.

79. perc: bal oldali beadást követően Smiljanic fejese a felső kapufáról vágódott ki.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021130aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Nagy csatát vívott egymással a két együttes, de a színvonal ettől függetlenül nem volt túl magas. A szünet után néha szikrázóan kemény volt a játék, a kapuk azonban egyáltalán nem forogtak veszélyben. A kevés lehetősége közül egyet kihasználó Ferencváros megérdemelten győzött.

Egervári Sándor (MTK): "Egyetértek Garami Józseffel abban, hogy a gólig a Fradi akarata érvényesült. Utána kezdtünk jobban játszani, de gólt nem sikerült szereznünk. A mérkőzésen természetesen hiányzott Illés Béla, aki nélkül kevesebbet tudunk, és problémát jelentett az is, hogy néhány játékosunk úgy lett 'összedrótozva' erre a 90 percre. A játékvezető ténykedését nem szeretném elemezni, de Komlósi kiállításánál komolyan csodálkoztam, hiszen ezen a találkozón ilyen esetből volt vagy 55 darab, de még az is lehet, hogy 56. Mindenesetre gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez."

Garami József (Ferencváros): "A gólig nagyon jól játszottunk, és mi irányítottuk a mérkőzést. Gera Zoli találata után egy kicsit pontatlanabbá vált a játékunk, és az MTK átvette az irányítást, fölénybe kerültek a hazaiak. A második félidőt ugyanúgy kezdtük, ahogy az elsőt, azaz átgondoltan, nyugodtan játszottunk, és a mi akaratunk érvényesült. A kiállítás követően érdekes módon ugyanaz történt, mint az Üllői úton, azaz a hátrányban lévő csapat mozgósította minden tartalékát, és aktívabb volt támadásban. Ennek ellenére voltak lehetőségeink, de sajnos újabb gólt már nem szereztünk. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, hiszen ennek a győzelemnek óriási jelentosége van a bajnokság végkimenetelét illetően. Remélem, Kispesten is győzni tudunk, és akkor miénk lehet az őszi elsőség. Gratulálok a fiúknak, és köszönöm szurkolóinkak, hogy a nagy hideg ellenére sokan kijöttek, hogy buzdítsák a csapatot."

Az MTK honlapjahttp://www.mtkhungaria.huAz FTC honlapjahttp://www.ftc.hu

Ha a zöld-fehérek december hatodikán a Bozsik-stadionban legyőzik a Kispestet, akkor a táblázat éléről várhatják a tavaszi folytatást, ugyanis pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmény, illetve a gólkülönbség dönt (utóbbi az FTC javára billentené a mérleg nyelvét a jelenlegi éllovas MTK-val szemben).