Vágólapra másolva!
A brazil válogatottal világbajnokságot nyerő Luiz-Felipe Scolari elfogadta a portugál szövetség ajánlatát, és január elsejétől ő lesz a labdarúgók szövetségi kapitánya.

"Gilberto Madail elnökkel mindenben megállapodtak, 2004 júliusáig, az Európa-bajnokság végéig szól majd a szerződése" - mondta a helyi rádiónak Asaz Felenger, a brazil szakember ügynöke.

"Tulajdonképpen már minden rendben van, néhány napon belül aláírjuk a papírokat" - erősítette meg az információt a portugál szövetség egyik munkatársa.

Scolari korábban úgy nyilatkozott, hogy nagy kihívásnak érzi a feladatot, de csak november végén ad végleges választ az ajánlatra.

Brazília ötszörös világbajnok!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=43323

A brazilokat júniusban világbajnoki címhez segítő, majd augusztus 10-én posztjáról lemondó szakember az ideiglenesen megbízott Agostinho Oliveira helyét veszi át. Antonio Oliveirát, a korábbi szövetségi kapitányt a gyenge vb-szereplés miatt menesztették: Portugália a világbajnokság egyik esélyesének számított, de már a csoportmérkőzések után búcsúzott.

Scolari neve a világbajnokság vége óta felmerült Mexikóban, Olaszországban, Angliában az Arsenalnál és Portugáliában a válogatottnál és a Benficánál egyaránt.