Vágólapra másolva!

Az egykori kiváló játékos szerint az 1-0-s győzelmet annak köszönhetik, hogy a találkozó nagy részében "ráerőltették" elképzeléseiket a spanyolokra. A szakember kiemelte: a Milannak még az sem okozott gondot, hogy Alessandro Nesta kihagyta a slágermeccset. Helyettese, a pályafutása végéhez közeledő Alessandro Costacurta ugyanis szombaton az Internazionale, majd kedden a Real Madrid ellen is régi önmagát idézte, kiemelkedő játékkal járult hozzá a két 1-0-s diadalhoz. "Senki sem várt tőle ilyen remek teljesítményt" - tette hozzá Ancelotti.

A másik oldalon már közel sem ilyen jó a hangulat, de ez természetes az elmúlt hetek sikertelensége után. A Real ugyanis legutóbbi tíz összecsapásából csak egyet nyert meg, a Rayo Vallecano elleni madridi "rangadót" november 9-én 3-2-re, a BL-ben pedig már öt meccs óta nem érezhette a győzelem ízét. "El kell ismernem, egy roppant erős csapattól kaptunk ki. A milánóiak a kezdés után azonnal támadásba lendültek, sokáig azonban megfelelően válaszoltunk a kihívásukra. De éppen akkor kaptunk gólt, amikor mi irányítottuk a játékot. Csalódott vagyok, mert jobb rajtra számítottam" - mondta Vicente del Bosque, a címvédő vezetőedzője.

A BL-ben javíthat a Leverkusen és a Barca/sport/focivilag/bl/20021127ablben.htmlKi nyeri a BL-t?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=47637

A C csoport másik találkozóján a friss orosz bajnok Lokomotiv Moszkva a 31. percben Szergej Ignasevics révén vezetéshez jutott, a Dortmund azonban Torsten Frings (33.) és Jan Koller (43.) révén gyorsan fordított. "Három pontot vártam, de nem voltunk elég frissek. Helyzetünk kedvezőtlen, mert két hét múlva Madridban kellene bizonyítanunk, s ez roppant nehéz feladatnak tűnik" - értékelt Jurij Szjomin moszkvai tréner.

Kollégája, Matthias Sammer csapata eltökéltségét emelte ki: "A hazaiak jobban kezdték a mérkőzést, megérdemelten jutottak előnyhöz. Szerencsére játékosaimat ez nem zavarta meg, az addiginál is nagyobb lelkesedéssel küzdöttek, s megérdemelten fordítottak."