Vágólapra másolva!
A vasárnap 17 órakor a Hungária körúton rendezendő MTK-FTC örökrangadón ismét Bede Ferenc fújja majd a sípot, ami annyiban meglepő, hogy a két csapat őszi derbijét is a nyurga sípmester dirigálta, s azon a találkozón Bede ténykedése sok vitára adott okot.

A szeptemberi, Üllői úti rangadón például azt vetették Bede szemére a zöld-fehér szimpatizánsok, hogy Dragóner kiállítása előtt a már sárga lappal rendelkező s újabb szabálytalanságot elkövető MTK-s Smiljanicnak nem mutatta fel a piros kártyát. A ferencvárosiak ezenkívül a hajrában Komlósi 16-oson belüli kezezése miatt egy tizenegyest is számon kértek Bedén, az MTK részéről pedig a Füzit durván lerúgó Gera elmaradt piros lapját emlegették fel a bírónak.

Mindenesetre a meccs után Dragóner négymeccses eltiltást kapott, ám mivel az MTK részéről is számos kritika érte Bedét, meglepő, hogy ismét ő kapta a bajnokság végkimenetelést is alapvetően meghatározó örökrangadót. Vagyis bármilyen furcsa, egyik klubnál sem örülnek az említett játékvezető szerepvállalásának.

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá MTK!!!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26269

Persze megeshet, hogy a játékvezető bizottság így szeretne javítási lehetőséget biztosítani a sípmesternek, de ebben az esetben Bede nehezen jöhet ki jól az ügyből. Ha ugyanis netán ismét a Fradi kárára téved, soha nem moshatja le magáról, hogy üldözi a zöldeket, ellenkező esetben pedig az MTK-sok mondhatnák azt, kompenzált a sípmester.

Az örökrangadóval kapcsolatos hír még, hogy az MTK kétezer jegyet küldött a Ferencvárosnak, amiből ötszáz már szerda délig el is fogyott az Üllői úti pénztárakban. Az állóhelyre 1000, az ülőhelyekre 1800 forintba kerülnek a biléták, s a rendezők mintegy ötezer nézőt várnak a Hidegkuti-stadionba.

Bánki József