Vágólapra másolva!
Zalaegerszegen egyesek nem nézték jó szemmel Vincze Ottó érkezését a nyári átigazolási időszakban, a szurkolók közül viszont sokan örültek a technikás futballista szerződtetésének. Az exferencvárosi eltiltása után most mindenkinek meg akarja mutatni, mit tud.

Az "ellenzők" szerint Vincze egy elkényeztetett fickó, márpedig a ZTE-nek, ahogy a tavalyi aranyérem megszerzésekor is látható volt, inkább küzdeni tudó játékosra lett volna szüksége. A Vincze-pártiak ellenben azt mondták, az ex-ferencvárosi igenis nagy harcos, jóllehet némileg hangulatember, ám ennek a csapatnak pont egy ilyen egyéniségre van szüksége, aki akár meccseket is képes eldönteni.

Tény: Vincze Ottó nehezen lendült játékba a "Zeténél", a bajnokság közepe táján azonban megtalálta a góllövő cipőjét, vezéregyénisége lett a bajnokcsapatnak. Éppen ezért jött rosszkor számára a Kispest elleni kiállítása, ami után két mérkőzésre eltiltották. Ezt követően Bozsik Péter vezetőedző ki is hagyta a kezdő tizenegyből, viszont amikor szükség volt rá, azonnal pályára küldte az irányítót. Mellesleg az sem titok: a zalai labdarúgók közül nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel Vincze leigazolását, ráadásul - mint fentebb említettük - a hét végi, MTK elleni bajnokin is csak csere volt, azaz a trénerrel való viszonya sem tűnik ideálisnak.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021123aborsodi.htmlZalaegerszegen győzött az MTK/sport/magyarfoci/20021123zalaegerszegen.html

"Mi tagadás, nehezen lendültem játékba Zalaegerszegen, de ennek több oka is van - kezdte Vincze, majd így folytatta: - Mivel a Cottbusnál sokáig bizonytalan volt a helyzetem, pontosabban elhúzódott a német csapattól való elválásom, nem tudtam alapozni, így nehezen értem utol a többieket fizikálisan. Amikor viszont kezdtem formába lendülni, gólokat lőni, a Kispest ellen, 2-0-s vezetésünkkor kiállítottak, ami nagy butaság volt a részemről. Persze az igazsághoz tartozik, semmi sértőt nem mondtam a partjelzőnek, amiért ilyen súlyos büntetést kellett kapnom. Amikor pedig letelt az eltiltásom, Bozsik Péter kihagyott a csapatból, ami természetesen nem esett jól."

"Mindenesetre munkált bennem a dac, hiszen tartozom a zalai drukkereknek a jó játékkal, akik közül sokan szeretnek. Nem tagadom, én nem tudok szeretet nélkül élni és futballozni sem, ezért fontos számomra a bizalom. Akik ismernek, tudják, ha ezt megkapom, a véremet adnám a győzelemért, amennyiben viszont átnéznek rajtam, attól kedélybeteg leszek. Nem mondom, hogy így élem a mindennapjaimat, de a mostaninál magamtól és a csapattól is jobb teljesítményt vártam. Ugyanakkor talán az is kiderült, hogy nem a személyem vetette vissza az együttest tavaly óta, hiszen Békéscsabán nélkülem kaptunk ki, s a hét végén, az MTK ellen is csak 0-2-nél léphettem pályára. Remélem, az elkövetkezendő meccseken bebizonyíthatom, hogy velem is jó a ZTE, és rászolgálok a szurkolók, valamint az edzőm bizalmára is."

Bánki József