Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupában a Ferencváros csak óriási erőfeszítések árán, hosszabbítás, valamint tizenegyesrúgások után tudta legyőzni a Kaposvárt, míg az élvonalbeli együttesek "rangadóján" a Sopron 1-0-ra legyőzte a Békéscsabát.

Rákóczi FC-NABI - Ferencváros 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) tizenegyesekkel 1-4
Kaposvár, 3500 néző
vezette: Kassai (Erős, Vámos)
Kaposvár: Balajcza - Finta (Marcsek, 110.), Mező, Csík, Petrók - Farkas, Máté, Nagypál (Lassú, 64.), Kovacsevics, Tóth B. (Tóth G., 81.) - Rajczi. Edző: Kovács Kálmán.
Ferencváros: Szűcs L. - Balogh Z., Vukmir, Gyepes - Kriston, Kapic (Szili, 85.), Lipcsei, Szkukalek (Leandro, 60.) - Gera, Tököli, Penksa (Jovic, 46.). Edző: Garami József.
gól: Rajczi (39.), illetve Jovic (86.)
sárga lap: Csík (67. p.), Balogh (74. p.), Gyepes (117. p.)
szögletarány: 3:5 (3:4, 3:4, 1:4)
jók: Mező, Csík, Máté, Kovacsevics, Tóth B., Rajczi, illetve Szűcs, Gyepes, Lipcsei, Jovic.

Az első feljegyzésre méltó eseményt Kapic 25 méteres kapáslövése jelentette, ezt Balajcza biztosan védte. Ezt követően bátran rohamozott a Kaposvár, a hazai fölény a 39. percben érett góllá: egy jobb oldali akciónál Nagypál ívelt középre s a védők közé furakodó Rajczi közelről a hálóba fejelt (1-0). A vezetés szárnyakat adott az NB I/B-s csapatnak, a félidő utolsó két percében Máté passzai után Rajczi kétszer is növelhette volna az előnyt, az egyik helyzetnél Szűcs válogatott képességeire volt szükség a hárításhoz.

Szünet után magasabb hőfokon folyatódott a játék, és nemcsak a Fradi, hanem a Kaposvár is jobb csapatjátékkal rukkolt elő. Az 53. percben megint csak Rajczi hagyta faképnél őrzőjét, begurítása után Farkas lövése a kivetődő Szűcsben akadt el. A 75. percben Farkas fejese akadt el a kapu előtt tanyázó Gyepesben. Négy perccel később Tóth Balázs mattolta az egész Fradi-védelmet, ám közelről nem lőtt, inkább passzolt, de a védők a labdát lefülelték.

A kihagyott hazai helyzetek sokasága megbosszulta magát: a 86. percben Leandro jól ívelt a felfutó Jovic fejére, aki a labdát a jobb sarokba csúsztatta (1-1).

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Sowunmit és 3 Dunaferr-játékost akar a Fradi/sport/magyarfoci/20021125sowunmit.html

Következett a hosszabbítás. A csereként beállt Tóth Gábor - kis túlzással - beírhatta volna nevét a klub sporttörténetébe, ugyanis háromszor került olyan helyzetbe, hogy bármelyikből gólt szerezhetett volna. Miután a ráadás sem hozott döntést, tizenegyesek döntöttek: az FTC-ből sorrendben Lipcsei, Gera, Tököli és Leandro a hálóba talált, a hazaiaknál Rajczi nem hibázott, de Lassú és Petrók lövését Szűcs kiütötte.

Kovács Kálmán (Kaposvár): "Erőn felül teljesítettünk, nem tiszteltük ellenfelünket, sajnos a rutin és a játékvezető ellenféltisztelete eldöntötte a mérkőzést."

Garami József (Ferencváros): "Gyenge első félidő után igazi kupamérkőzést játszottunk, s a kupához illően tizenegyesekkel döntöttünk a javunkra. Akik látták a mérkőzést, bizonyára jól szórakoztak."

Balatoni Hajnalka