Vágólapra másolva!
Három nappal a spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadója, a Barcelona-Real Madrid találkozó után sem csitulnak a kedélyek, még mindig a gól nélküli döntetlennel véget ért meccset megzavaró rendbontással foglalkoznak a szakemberek. A szövetségi vizsgálat kedden kezdődött, két sztárügyvéd és egy egyetemi tanár közreműködésével.

Állást foglalt a történtekkel kapcsolatban Johan Cruyff, a hajdani világsztár, a hazai csapat egykori holland vezetőedzője is: "Figo nem provokálta a barcelonai szurkolókat, így számomra érthetetlen, hogy miért kellett őt megdobálni. Ha a drukkereknek valamelyik játékos nem szimpatikus, akkor fütyüljék ki, vagy szidják akár kórusban is, de nem vehetik célba, mert az ilyesmi súlyos sérüléshez is vezethet."

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021124aprimera.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020830primera.html

A felhevült fanatikusok a 74. percben palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli viszkisüveggel, sőt egy levágott disznófejjel is megpróbálták eltalálni egykori kedvencüket, a portugál játékmestert, aki szögletet készült elvégezni. A korábbi aranylabdás klasszist azért utálják a Barcelona hívei, mert 2000 nyarán éppen a legnagyobb riválishoz távozott.

A játékvezető ezután csaknem negyedórára félbeszakította a találkozót. Az eset miatt a katalán együttes komoly büntetésre számíthat. Legrosszabb esetben akár három mérkőzésre be is zárhatják a Nou Campot.