Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupában a Ferencváros kedden a legjobb nyolc közé jutásért Kaposvárott lép pályára, s a zöldeknél egyértelműen továbbjutásra számítanak másodosztályú ellenfelükkel szemben. Az Üllői úton azonban már ennél is tovább tekintenek: az elöljárók élénken érdeklődnek a Dunaferrtől a hét végén megvált Thomas Sowunmi iránt, hétfőn már el is beszélgettek a támadóval.

Felmerült még az Üllői úton az ugyancsak újvárosi Éger, Kiss György, Zováth trió leigazolása is. Utóbbiak esetleges szerződtetése nyilván a Dunaferr anyagi gondjaival is összefügg, ezáltal ugyanis az említett labdarúgókat olcsóbban lehet megszerezni. Ugyanakkor a zöld-fehéreknél nem tettek le arról sem, hogy a későbbiekben az újpesti Simeket is a soraikban tudják, utóbbit azonban érvényes szerződés köti a lilákhoz, így ennek a transzfernek komoly anyagi vonzata lehet.

A hét futballmagyarjai - Lipcseivel és Tökölivel/sport/magyarfoci/20021125ahet1.html

Mellesleg éppen Sowunmi és Simek esetleges érkezése ingathatja meg Kriston Attila helyzetét a csapaton belül, ám túlzottan nem kell aggódnia a Zizu becenévre hallgató középpályásnak, hiszen a Fradi-vezetők a szerződéshosszabbításáról tárgyalásnak vele. Mint ahogy a klub három válogatottjával, Dragónerrel, Lipcseivel és Gerával is, míg Tökölit egy plusz egy éves szerződés köti az FTC-hez, azaz amennyiben a center kedvező külföldi ajánlatot kap, távozhat az Üllői útról.

Bánki József