Vágólapra másolva!
Minden edző álma, ha a vezetők, a játékosok és a szurkolók is kedvelik, de ennél is fontosabb, ha elismerik a munkáját. Szabó András, az Újpest vezetőedzője nem panaszkodhat e téren, hiszen a játékosai egyértelműen kiállnak mellette.

Ráadásul mindezt nem csak szavakban teszik meg, hanem a pályán is küzdenek trénerükért, amit győri 3-1-es győzelmük fényesen bizonyít. Ettől függetlenül továbbra sem biztos a szakvezető állása a Megyeri úton, főként az anyagi gondokkal terhelt Siófok mesterének, Csank Jánosnak a nevét emlegetik utódként egyre többen, mindenesetre a lila-fehér együttes szereplése egyáltalán nem nevezhető csalódásnak. A Magyar Kupában a Tápiószecsőtől elszenvedett vereség és kiesés ugyan méretes kudarc, ám a bajnokságban másfél év után állnak dobogón a lilák.

- Mit gondol, a játékosok mennyire képesek befolyásolni az újpesti edzőkérdést azzal, hogy kiállnak ön mellett? - kérdeztük Szabó Andrástól.
- Általában nem a futballisták döntik el ezeket a fontos dolgokat, ám minek tagadjam, jólesik a ragaszkodásuk, mint ahogy magam is remekül érzem magam a társaságukban. Mondhatnám úgy is, én nem a kispadhoz, hanem hozzájuk ragaszkodom.

Hajrá UTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021123aborsodi.htmlGyőri győzelmével dobogós az Újpest/sport/magyarfoci/20021122gyori.html

- Feltételezem, a jelenlegi harmadik helyezés tükrében nehezen éli meg, hogy mást képzelnek el a Megyeri úti kispadra.
- Persze, hogy rosszul esik ez, de nem élem meg tragédiaként az ügyet, elvégre ez egy ilyen bizonytalan szakma. Ugyanakkor az zavar, hogy a hátam mögött, manipulatív módon zajlanak az események. Nehéz úgy a ZTE elleni, roppant fontos hét végi bajnokira készülni, hogy az öltözőben a különböző, az újpesti változásokról szóló újságcikkek adják a fő témát. Továbbá azt se felejtsük el, a középmezőnyben tanyázott a csapat, amikor kineveztek vezetőedzőnek, s most a dobogón állunk. Ezt a csapattal közösen értük el, amiért köszönet illeti a játékosokat és a szurkolókat is.

- Ebben a helyzetben mivel tudja leginkább motiválni az együttest a zalai fellépés előtt?
- Mindenekelőtt "levegőt" adtam nekik, hiszen olyan régen voltak együtt a családdal hosszabb ideig, hogy még a hétfőt is pihenésre szántam, s csak kedden kezdjük meg a ZTE elleni felkészülést. Egyébként pedig éppen azzal tudom motiválni a fiúkat, hogy rámutatok a sunyiságokra és jelzem, ezzel az ő zsebükből is ki akarják venni a pénzt, ha a zűrzavar miatt esetleg elmarad a győzelem.

- Mégis, kire gyanakszik, hogy hangulatot kelt a csapat körül, hiszen Gyulay Zsolt ügyvezető például rengeteg időt tölt a csapattal, és szinte együtt lélegzik a játékosokkal?
- Az ő neve fel sem merült, Gyulay mindig is sokat segített az együttesnek, ráadásul azt hiszem, engem is kedvel. Nagyjából tudom, kik szeretnének távolabb látni a kispadtól, de ha már arra nem volt ereje, hogy ezt a véleményét velem szemtől szembe is közölje, akkor talán a nevét sem érdemes megemlítenem.

Bánki József