Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 16. fordulójának rangadóján a listavezető MTK a címvédő Zalaegerszeg otthonában nyert, a Ferencváros hosszú hajrát nyitott a Dunaferr ellen, aminek 3-0-s győzelem lett a vége, szintén hazai pályán nyert a Kispest és a Siófok.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Zalaegerszeg - MTK Hungária 1-2 (0-2)
Zalaegerszeg, 7000 néző
vezette: Szabó Zs.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka (Budisa, 82.), Král (Vincze, 46.) - Ljubojevic (Sabo, 82.), Molnár, Balog, Egressy - Faragó, Kenesei
MTK: Hajdu - Molnár, Komlósi, Smiljanic, Füzi - Zavadszky, Elek, Jezdimirovic, Illés (Czvitkovics, 90.) - Ferenczi, Rednic (Andronic, 70.)
gól: Faragó (52.), illetve Elek (17.), Illés (31.)
sárga lap: Král (29.), Kenesei (41.), Faragó (52.), Urbán (60.), Egressy (72.), Kocsárdi (83.), illetve Illés (45.), Smiljanic (92.)

Hajdu Attila a Társalgóban/sport/magyarfoci/20021119neha.html

Nekirontott a hazai gárda a listavezetőnek, ám a kontrák révén veszélyesebbek voltak a vendégek. Volt tere Ferencziéknek, majd negyed óra elteltével a játék irányítását is átvették. Elek gólja után a zalaiak csak keresték a labdát és Turi hatalmas hibája csak tetézte a bajnokcsapat gondját. Az utolsó tíz perc az első félidőben megint a hazaiaké volt, Egressy két jó lövése, valamint Csóka kapufán csattanó fejese jelezte, hogy nem nyugszanak bele a vereségbe Kocsárdiék. Betalálni azonban nem tudtak az egerszegiek, ezért kétgólos előnnyel a fővárosiak vonulhattak pihenőre.

Fordulás után egy teljesen más sebességgel pályára lépő házigazdát láthattunk. Vincze Ottó becserélése jó húzásnak bizonyult Bozsik Pétertől, hiszen az eltiltása után visszatért középpályás jól játszotta meg a labdákat, majd az ő lövése után szépített Faragó. Óriási elánnal harcolt az egyenlítésért a hazai gárda, de a nézőtéren egy-egy vitatható ítélet után forrtak az indulatok. Különböző tárgyakat dobáltak a zalai drukkerek a pályára, egy ilyen felszakította Komlósi fején a bőrt. Percekig állt a játék, nem a focié volt a főszerep, amiben ludas a meglehetősen erélytelennek tűnő Szabó játékvezető is. Mielőtt végleg kicsúszott volna a rangadó a sípmester kezei közül - a hajrában többször is tizenegyesgyanús szituációk szemtanúi lehettünk - három perc hosszabbítás után véget vetett az egyébként izgalmas derbinek (legalább 6-7 percet állt a játék csak Komlósi sérülése miatt). A döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének, hiszen az első félidőben a vendégek, szünet után pedig a hazaiak futballoztak jobban.

17. perc: Rednic jobboldali szabadrúgása átszállt a rosszul helyezkedő védők felett és a hosszú oldalon érkező Elekről Balog is lemaradt, aki így nyugodtan fejelhetett a kapuba. (0-1)

31. perc: Megint Rednic adta be a labdát és megint egy jobboldali szabadrúgásból, amit Turinak könnyű szerrel kellett volna lehúznia. A hazai portás azonban nem "kapaszkodott" bele a labdába, ami átsuhant a kezei között és az ott ólálkodó Illésnek gyerekjáték volt két lépésről a kapuba passzolnia. (0-2)

42. perc: Kenesei jobboldali szögletére Csóka érkezett pontosan, de pechjére fejese a bal oldali lécről kifelé pattant.

52. perc: Vincze hámozta át magát az MTK védelmén, majd lövésre szánta el magát, ami a bent álló Kenesei vállán megpattant és pont a tisztán álló Faragó elé került. A bajnok ügyeletes gólfelelőse közelről nem is hibázta el fejesét, Hajdu verve volt. (1-2)

Bozsik Péter: "Nem kezdtünk rosszul, az első negyedórában beszorítottuk a listavezetőt, de hatalmas egyéni hibák után gyermeteg gólokat kaptunk. Futhattunk az eredmény után, jobban is játszottunk még jobban felpörgetve a tempót, de 0-2-ről kezdeni egy rangadót nem túl szerencsés szituáció."

Egervári Sándor: "Nagyon értékes három pontot szereztünk, hiszen a tavalyi bajnokcsapatot otthonában fektettük kétvállra. Az első félidei teljesítményünkkel lehetünk inkább elégedettebbek, akkor a gólok mellett több ziccert is kidolgoztunk. Szünet után a kelleténél jobban visszaálltunk."

Zsámár Roland