Vágólapra másolva!
Az Internazionale elnöke, Massimo Moratti az elmúlt évtizedben milliárdokat költött annak érdekében, hogy végre bajnokcsapatot faragjon a milánói együttesből, de hiába érkezett sztárok tömkelege a csapathoz, az aranyérmet nem sikerült megszerezni. Most Héctor Cúper mester irányításával az Inter közel állhat az elsőséghez, de Moratti korábbi szokását, az ész nélküli költekezést nem vetette le: a hírek szerint januárban újabb focistákat venne a csapatba.

Ha Cúperen múlna, akkor ő valószínűleg csak egy poszton erősítené meg az Intert, és ez nem más, mint a bal oldali középpályás pozíciója. Itt ugyanis nincsen megnyugtató megoldás a tréner számára: eleinte, amikor a milánóiak 3-5-2-es szisztémában futballoztak, a nyáron szerződtetett Francesco Coco futballozott ezen a poszton, mostanában pedig, hogy a gárda áttért a 4-4-2-re, és Coco a védelem bal oldalán kap helyet, a középpályán a bal szélen általában Domenico Morfeo szerepelt, de előfordult, hogy Alváro Recoba került erre a posztra. Azonban ez egyikük számára sem ideális megoldás, mindketten jobban érzik magukat a középpálya középső részén, az irányító pozíciójában.

Nem csoda, hogy a Ronaldo-transzfer kapcsán a milánóiak azt szeretnék, ha a balszélsőként bevethető Santiago Solari érkezne hozzájuk a Real Madridtól. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy Solari marad a Madridban, így az Internazionalének másként kellene megoldani a problémát.

Internazionale FC/sport/focivilag/bl/20020912internazionale.htmlForza Inter!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45211

Morattinak természetesen rögtön az a futballista jutott az eszébe, akit az egyik legjobbnak tartanak ezen a poszton, ő pedig nem mást, mint a manchesteri Ryan Giggs. A hírek szerint a milánói elnök húszmillió fontot sem sajnálna a villámléptű walesiért, és olyan szerződést ajánlana a focistának, amely négy év alatt összesen 16 millió fontot jelentene a számára. Mindenesetre nehéz elképzelni, hogy Ferguson mester elengedné egyik kulcsemberét, de mint tudjuk, pénzzel sok mindent el lehet intézni. Ami érdekesebb, hogy Moratti nem állt meg Giggsnél, hanem még két futballistát is kiszemelt.

A Leeds United támadója, Alan Smith akkor tetszett meg neki, amikor a csatár a minap az UEFA-kupában a Hapoel Tel-Aviv ellen mesternégyest ért el. A zuhanyhíradó szerint ezen a meccsen az Inter megfigyelői Harry Kewell teljesítményére voltak elsősorban kíváncsiak, de Smith sokkal meggyőzőbben futballozott, és Moratti érte is szívesen odaadná akár húszmillió fontot. A harmadik kiszemelt a bolgár Sztilian Petrov, aki a skót Celticben futballozik, ám mostanában vitában áll a vezetőséggel, mivel elégedetlen kontraktusával. A bolgár válogatott középpályás szerződése ugyan 2004-ig érvényes, de a focista úgy érzi, hogy teljesítményével kiérdemelte, hogy valamivel jobb kondíciókkal új kontraktust kössenek vele. A klub vezetősége azonban sokallja Petrov követeléseit, így elképzelheti, hogy inkább jó pénzért megválik a 23 éves focistától.