Vágólapra másolva!
Az olasz futballstadionok többsége nem felel meg a biztonsági előírásoknak, s a szerkezetük is elavult. David Trezeguet, a Juventus klasszisa viszont meggyógyult, s a jövő szerdán vissza is tér.

"A 126 létesítményből 70-ben csak úgy lehet mérkőzéseket rendezni, hogy az érintettek minden egyes összecsapás előtt engedélyt kérnek a polgármestertől, illetve a város rendőrfőnökétől" - mondta Carlo Giovanardi, a parlamenti kapcsolatok minisztere. A "hiányos" stadionok közé tartozik többek között a nagyhírű milánói San Siro is, ahol egy közelmúltban lefolytatott vizsgálat kiderítette: a lelátó nincs megfelelően elválasztva a játéktértől.

Fél évre leállítanák az olasz focibajnokságot/sport/focivilag/20021119felevre.html

Vasárnap a Cagliari-Messina másodosztályú találkozón vége előtt tíz perccel egy, a pályára berohanó hazai néző megütötte Emanuele Manittát, a vendégek kapusát, akit az eset után kórházba szállítottak. A szövetség betiltotta a Cagliari stadionját, s az atrocitás következtében jónéhány parlamenti képviselő azt kérte a kormánytól, hogy lépjen fel határozottabban a biztonsági előírások szigorítása mellett.