Vágólapra másolva!
Évzárót tart szerda este a magyar labdarúgó-válogatott az Üllői úti, Moldova elleni (17.30 óra) barátságos mérkőzéssel. Gellei Imre szövetségi kapitány az ősszel jól szerepelt alapcsapatát kívánta pályára küldeni, ám a sérülések miatt ezt nem teheti meg.

Gellei nem titkolta, két okból is szerette volna legjobb együttesét játszatni a válogatott szerdai idényzáróján. Egyrészt, mert nem szabad lebecsülni Moldova legjobbjait, másrészt az ősszel kiválóan szerepelt labdarúgóknak akart újfent lehetőséget biztosítani. Elképzelését azonban keresztülhúzta Dragóner térd- és Lőw kézsérülése, így az MTK-ból Komlósi, a ZTE-ből pedig Szamosi is meghívót kapott. Mindentől függetlenül, Gellei is csak a győzelmet tartja elfogadhatónak, s mivel a találkozón hét cserére lesz lehetősége (vagy akár korlátlanra is, legújabban ugyanis ez a lehetőség is felmerült), azt tervezi, hogy a ferencvárosiak kérésére, Gera, Lipcsei, Tököli és Gyepes csak 45 percet tölt a gyepen. Gellei a két év után a válogatottba újra bekerült Zavadszkynak, az MTK középpályásának is lehetőséget kíván biztosítani a 90 perc során.

Érdekesség, hogy a szerdai mérkőzést az az osztrák Wolfgang Sowa vezeti, aki a három évvel ez előtti - ugyancsak az Üllői úton megrendezett, és 1-1-re végződött - Moldova elleni mérkőzést is dirigálta. Tavaszal aztán a Gellei-legénység 2-1-re nyert Kisinyovban, javítva ezzel a moldovaiak elleni mérlegen, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne még pozitívabbá tenni ezt a statisztikát. Gellei Imre a tegnap délutáni tréningen aztán kihirdette a kezdőcsapatot is, ami így fest: Király - Urbán, Korolovszky, Gyepes - Fehér Csaba, Lipcsei, Dárdai, Lisztes, Szamosi - Gera, Tököli.

Az FTC-stadionban 17.30-kor kezdődő mérkőzést a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg, a felnőtt jegyárak pedig kettő- és négyezer forintért kaphatók az Üllői úti pénztárakban. A kedd esti helyzet szerint úgy tűnik, hogy az összecsapásról nem lesz tv-közvetítés. Esterházy Márton, a jogok tulajdonosának magyarországi képviselője úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Televízióval nem sikerült megállapodnia.

Bánki József