Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgók szakszervezete szerint hat hónap "gondolkodási időre" van szükség az utóbbi időben történt botrányos események és az egyre terjedő szurkolói erőszak miatt. "Lehet, hogy fél évre le kellene állítani a játékot" - mondta Sergio Campana, a profi futballisták szövetségének (AIC) elnöke.

Campana rendkívül aggasztónak nevezte a közelmúltban a pályákon, a nézőtéren és a stadionok környékén lejátszódott jeleneteket. A hétvégén a Cagliari-Messina találkozón egy néző berohant a játéktérre, és leütötte a vendégek kapusát, akit kórházba kellett szállítani. Az élvonalban rendszeres a drukkerek összecsapása, és a másodosztályban is egyre több a súlyos atrocitás.

Az AIC vezetője úgy véli, a sportág vezetői a felelősek a történtekért. "A klubelnökök és az edzők állandóan a bírókat vagy egymást vádolják egy-egy rossz eredmény után, ezzel bátorítva a szurkolókat."

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021116aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

Campana kijelentette: az olasz labdarúgás még soha nem volt a mostanihoz hasonló válságban. Az idény előtt csődbe jutott az ország egyik legnagyobb múltú csapata, a Fiorentina. Az első osztályban több klub súlyos anyagi gondokkal küzd, a Laziót például Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia mentheti meg az összeomlástól.