Vágólapra másolva!
Szerdán a Magyarország-Moldova találkozó mellett még 13 barátságos labdarúgó-mérkőzésre kerül sor Európában, emellett három Eb-selejtezőt is rendeznek.

A Németországban szereplő Tomasz Hajto magas láz, míg a krakkói Arkadiusz Glowacki térdsérülés miatt nem játszhat a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szerdai, koppenhágai barátságos mérkőzésén. A Schalke 04 védője a VfL Bochum elleni vasárnapi bajnokit követően lett rosszul, s kórházba került. Helyetteséről még nem döntött Zbigniew Boniek szövetségi kapitány. Glowacki csütörtökön az AC Parmával játszott UEFA Kupa-visszavágón kapott rúgást a térdére, s állapota a vasárnapi lódzi bajnoki után rosszabbodott. Kiesésével sem csökkent azonban a krakkóiak száma a dániai meccsre készülő keretben, ugyanis a helyére meghívott Marcin Baszczynski a klubtársa.

4. csoport/sport/focivilag/200209054csoport.html

A vírusos betegséggel küszködő Zlatan Ibrahimovic sem játszik a svéd labdarúgó-válogatott szerdai, Csehország elleni barátságos mérkőzésen. Az október 12-i stockholmi kvalifikációs mérkőzésen Kenesei Krisztián 5. percben rúgott vezető góljára a 76.-ban fejessel válaszoló csatár már a múlt keddi Ajax-Internazionale (1-2) BL-találkozón sem lépett pályára, majd az amszterdamiak vasárnapi bajnokiját (Ajax-Nijmegen 6-0) is kihagyta.

Ibrahimovic mellett a védő Klebér Saarenpää és a csatár Andreas Andersson sem utazhat Teplicébe. A hiányzók helyére Kennedy Bakircioglü (Hammarby), Daniel Majstrovic (Malmö FF) és Niklas Skoog (Malmö FF) került.