Vágólapra másolva!
Két idegenlégióson - a Sturmmal az UEFA-kupában továbbjutó Korsóson és az Anglia felé kacsingató Fehér Csabán - kívül kilenc, a Borsodi Ligában vitézkedő játékos került be válogatottunkba. A Kispestet verő Videotonból Pomper és Terjék, a Győr ellen győző MTK-ból Zavadszky és Illés, a Dunaferr ellen diadalmaskodó Zetéből pedig Szamosi és Kenesei kapott behívót. Kapusunk ezúttal a fradista Udvarácz - rajta kívül Kriston is bekerült a zöldektől -, s újra "bent van" a békéscsabai Keresztúri.
Udvarácz Milán (Ferencváros): Az Ausztráliát is megjárt rutinos hálóőr tökéletesen helyettesítette a gyomorrontással bajlódó Szűcs Lajost, gyakran segítette ki az ezúttal bizonytalankodó ferencvárosi védelmet a Sopron ellen.
Szamosi Tamás (ZTE): A Zalaegerszeg a Dunaferr elleni 2-1-es győzelmével két pontra növelte az előnyét a Siófokkal szemben a most még csak képzeletbeli felsőházban. A zalai védelem biztos pontja volt az a Szamosi Tamás, akit Gellei Imre hétfőn meghívott a Moldova ellen készülő válogatott keretébe.Fehér Csaba (NAC Breda): Úgy látszik, nem csak nekünk tűnt fel Fehér Csaba remek teljesítménye (az örökmozgó játékos gyakori szereplője válogatottunknak), hanem Angliában is felfigyeltek a holland Breda tizennyolcszoros válogatott focistájára. Nem is akármilyen csapatok, hanem a Tottenham és a Manchester City szemelték ki maguknak Fehért, aki nemcsak magáért, de a magyar labdarúgásért is sokat tehetne abban az esetben, ha valamelyik angol együtteshez kerülne.Pomper Tibor (Videoton): A Videoton az utóbbi időben sokat gyengélkedett, a Kispest elleni győzelemre már nagyon nagy szüksége volt a székesfehérvári egyletnek. A duplázó Terjék Lajoson kívül a védelmet összefogó Pomper is nagyban hozzájárult a sikerhez.Korsós György (Sturm Graz): Nagy csatában jutott az UEFA-kupa legjobb harminckét csapata közé a Sturm Graz a Levszki Szófia ellenében. A bulgáriai visszavágón a volt győri védő a második félidőben, 1-0-s hazai vezetésnél lépett pályra, s tökéletesen megoldotta feladatát, hiszen a Levszki hiába támadott, nem tudta növelni előnyét, így összesítésben maradt az 1-1, s a hosszabítás sem hozott döntést. A büntetők során Korsósnak és Szabicsnak sem remegett meg a lába, s végül az osztrákok örülhettek.
Zavadszky Gábor (MTK): Rangadót nyert pénteken az MTK a Győr ellen. Zavadszky ismét csapata egyik legjobbja volt, ráadásul két másik öröm is érte a héten: bekerült a válogatott Moldova elleni keretébe, és szeptember után október legjobb játékosának is őt választotta a liga.Illés Béla (MTK): A listavezető elnyűhetlen karmestere a Győr elleni meccs előtt három fordulón át nem talált kapuba, ami kissé szokatlan tőle. Jellemző, hogy - bár nem kaptak ki - a kékek lendülete némiképp alábhagyott ezalatt, csak két ikszre és egy nagy nehezen kicsikart győzelemre futotta. Az ETO ellen azonban Béla újra villant, az MTK a sok kihagyott győri helyzet ellenére biztosan nyert, és őrzi százszázalékos hazai mérlegét. Illés pedig vezető helyét a góllövőlistán.Keresztúri András (Békéscsaba): A Békéscsaba örökifjú támadójának már hetek óta bérelt helye van válogatottunkban. Az elmúlt öt találkozón sorra bevette az ellenfelek kapuját: a ZTE és az FTC ellen győzelmet, a Siófok ellen pedig pontot érő gólt szerzett. Kíváncsan várjuk a folytatást...Kriston Attila (Ferencváros): A ferenvárosi szurkolók egyik nagy kedvence elsősorban szorgalmával és a játék iránti alázatával vívta ki a drukkerek szeretetét. A zöld-fehérek Sopron elleni meccsén azon kívül, hogy "felszántotta" a pálya jobb oldalát, rengeteg helyzetet dolgozott ki, s ő szerezte csapata harmadik találatát.
Terjék Lajos (Videoton): A Videoton csatára csapatához hasonlóan az utóbbi időben gyakran gyengébb teljesítményt nyújtott, a Kispest ellen azonban a Vidi Terjékhez hasonlóan, vagy talán éppen neki köszönhetően újra tavaly ősszel nyújtott játékát idézte. A fiatal középcsatár két gólt lőtt az utolsó helyre visszacsúszó Kispestnek.Kenesei Krisztián (ZTE): Válogatott formában focizott Kenő a Dunaferr ellen: pontrúgásai nagyon veszélyesek voltak (egyszer szögletből is majdnem gólt lőtt), a nyolcvanadik percben pedig megszerezte a hazaiak győzelmet érő találatát.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)