Vágólapra másolva!
Elkeseredettek a ferencvárosi futballszurkolók, mivel több atrocitás érte őket a stuttgarti UEFA-kupa mérkőzésen. Az még dicsérendő is, hogy a rendezők vigyáztak a magyar rendszámú gépkocsikra és buszokra, azaz biztosított helyszínre állíttatták le azokat, továbbá érthető, miszerint az esetleges renitenskedők azonosítása céljából, kizárólag útlevél ellenében vásárolhattak jegyet a zöld-fehér hívek, ám arra egyelőre nincs magyarázat, miért bántak túlzott keménységgel a szektorba igyekvő drukkerekkel.

A lelátóra ugyanis, a lovas rendőrök közvetlen közelében, csak többszöri motozás után jutottak fel a ferencvárosi szurkolók, majd több - hangsúlyozottan rúd nélküli - nemzetiszínű és ferencvárosi zászlót elvettek tőlük, amit később visszakaptak, ám a megkülönböztetés feltűnő volt a biztonságiak részéről. A legnagyobb port azonban a keddi csoportos letartóztatás verte fel, amikor is közel 50 ferencvárosit és 30 stuttgartit kísértek a fogdába a rendőrök, egyetlen fradista úszta meg a begyűjtést, ő éppen könnyített magán a parkban, így magányosan utazott a buszon a meccsre. Történt, hogy egy magyar rendőr kihallgatta, miszerint összetűzésre készül a két tábor Bad Cannstattban, ezt követően szállt ki a helyszínre a stuttgarti rendőrség.

Tény: a magyar futballban bőven akadnak "vadak", akik csak a balhé kedvéért járnak futballmeccsekre, ám többen vannak olyanok, akik hosszú hetekig spórolnak a stuttgartihoz hasonló utakra. Már a württembergi fővárosban sem titkolták a zöld-fehér fanatikusok, hogy Szeiler Józsefet, az FTC labdarúgóinak ügyvezetőjét tartják felelősnek a letartóztatásokért, mivel ő kezdeményezte a magyar rendőrök jelenlétét, utóbbiak pedig ki is iktatták a szerintük veszélyes embereket.

A Ferencváros is kiesett az UEFA-kupából/sport/magyarfoci/20021112uefakupa.htmlHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Faggatózásunkra Szeiler alaptalannak nevezte a szurkolók vádjait, ám megtudtuk, Ormossy Attila, a IX. kerületi főkapitány, aki személyesen kísérte el kollégáit Stuttgartba, maga kezdeményezte az FTC-vel a kapcsolatfelvételt ez ügyben, mivel a magyar rendőrök jelenlétét a németek is igényelték. Az Üllői útiak szerint pedig manapság már bevett szokás, hogy a vendégdrukkereket az adott ország rendőrei is elkísérik az idegenbeli mérkőzésekre. Később meg is történt a kapcsolatfelvétel a szervezetten utazó Fradi-drukkerek és a rendőrség között. Érdeklődésünkre azonban Ormossy Attila titkárságán jelezték, a főkapitány nem kíván nyilatkozni az ügyben, majd a BRFK sajtóosztálya jelentkezik egy közleménnyel, ám ott semmit sem tudtak az ügyről.

Ellenben Szeiler József levelet írt a stuttgarti rendőrségnek, magyarázatot várva a kemény fellépésre, a letartóztatásokra, az elvett zászlókra, a magyar szurkolókkal szemben tanúsított méltánytalan magatartásra. Persze nem emiatt, hanem a csökkentett jegyárak okán, a VfB vezetősége minden magyar szurkolónak 3 eurót visszatérít, amit a németek el is küldtek az FTC-nek, s azt az Üllői úti pénztárakban lehet átvenni.

Bánki József