Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-mezőny fele kedd este befejezte az első csoportkört, meglepetés csak a B csoportban született, ahol a svájci Basel kiejtette a nagyhírű Liverpoolt. Capello mester a Roma továbbjutása ellenére is dühöngött a meccs után.

A rendőrség összesen 43 svájci, illetve angol szurkolót vett őrizetbe a Basel-Liverpool mérkőzés előtt.

A rendfenntartók szóvivője kijelentette: a renitensek többsége ittas állapotban randalírozott, de az esetek közül egyik sem minősíthető súlyosnak.

A városban megerősített biztonsági intézkedésekkel készültek a találkozóra, miután keddre virradóra Zürichben már összecsaptak a két együttes szimpatizánsai, s a csetepaté során egy szigetországi fanatikus fej- és égési sérüléseket szenvedett.

A verekedést az robbantotta ki, hogy valaki pirotechnikai eszközt dobott a vasútállomás közelében lévő gyorsétterembe. A rendőrség akkor 19 személyt vett őrizetbe.

A meccs 3-3-as döntetlennel végződött, az FC Basel jutott a második csoportkörbe, a Liverpool az UEFA-kupa harmadik fordulójában folytathatja szereplését.

"Soha nem láttam még így játszani a csapatot, mint az első félidőben. Egyszerűen fantasztikus volt" - nyilatkozott Christian Gross, a svájciak edzője.

Csoportállások az első BL-körben/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.htmlAz első BL-kör programja és eredményei/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.htmlKi nyeri a BL-t?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=47637

A BL történetének legnagyobb meglepetését szolgáltató gárda trénere méltatta az angol együttes második játékrészben mutatott teljesítményét, amivel 0-3 után visszahozták reményeiket, de véleménye szerint így is megérdemelten előzték meg nagy nevű riválisukat.

"Furcsa érzéseim vannak. Az első 45 percben tompán, míg a másodikban ragyogóan futballoztunk. Sajnálom a kiesést, de megígérhetem: jövőre visszatérünk" - adott rövid értékelést Gerard Houlier liverpooli szakvezető.