Vágólapra másolva!
Ezen a héten újra a még mindig a Borsodi Liga utolsó helyén dekkoló Békéscsaba játékosai kapták a legtöbb "behívót" a futballmagyar-válogatottba. Nem véletlen, ugyanis Keresztúriék a bajnok ZTE után most a Stuttgart elleni UEFA-kupa visszavágóra készülő Ferencvárost leckéztették meg, ráadásul idegenben.

A ZTE úgy tűnik, felkelt manchesteri Csipkerózsika-álmából, Faragó duplájának is köszönhetően 3-0-ra nyert a címvédő a Dunaferr ellen. Ezúttal egy másodosztályú focista is bekerült a hét legjobbai közé: Szekeres Zsolt győztes gólt lőtt a Pécs-Diósgyőr rangadón, a baranyaiak már öt ponttal vezetik az NB I/B-t.

Fekete Róbert (Békéscsaba): A viharsarkiak a bajnok Zalaegerszeg után a Ferencvárost is legyőzték, s ebben igen nagy érdemei voltak a Békéscsaba kapusának, akinek nem tudott gólt lőni a Gera-Tököli-Penksa csatártrió.
Marin Dorel Balint (Kispest): A tapasztalt, 33 éves román hátvéd irányította kispesti védelem megúszta kapott gól nélkül a remekül kezdő Siófok otthonában, a támadók pedig tették a dolgukat (Bárányos és Hercegfalvi is betalált). A kiesés elkerüléséhez nagyon nagy szüksége volt erre a bravúrgyőzelemre a fővárosi egyletnek.Urbán Flórián (Zalaegerszeg): A "manchesteri kalandot" követően jócskán visszaesett a zalaiak teljesítménye a Borsodi Ligában, ám a Dunaferr elleni 3-0 bíztató lehet a jövőre nézve. A védelem biztos pontja, a válogatott Urbán a Dunaújváros ellen is tette a dolgát, megbízható teljesítménnyel rukkolt elő, jól fogta össze a zalai védelmet.Szekeres Zsolt (Pécs): Meglehet, újra NB I-es csapata lesz a baranyaiaknak. A Pécs a hét végén a nagy rivális Diósgyőrt gyűrte le az egykori Gázszer- és Honvéd-játékos Szekeres góljával. Nagy Tamás edző gárdája öt ponttal előzi meg a második Bükfürdőt, a Diósgyőr visszacsúszott a harmadik helyre.Lapsánszki Tamás (Békéscsaba): Huszonnyolcadik születésnapját Fradi-veréssel ünnepelte a Békéscsaba védője, akinek a megbízható produkciója nagyban hozzájárult az újabb csabai sikerhez.
Tóth Norbert (Videoton): Bár a fehérváriak idegenben kikaptak az Újpesttől, az egykor lila-fehér mezt viselő, s néhány hete szintén "majdnem" a Megyeri útra szerződő Tóth Norbert a közönség pocskondiázása ellenére is összekapta magát, és gólt szerzett.Szanyó Károly (Győr): A Győr újra második a tabellán, Tamási Zsolt együttese a hét végén Szanyó Károly gyönyörű szólógóljával verte a szebb időket is megélt Dunaferrt.Zsivóczky Gyula (Tápiószecső): A sors furcsa fintora, hogy a Magyar Kupában a 16 közé jutásért zajló tápiószecsői találkozón az Újpest kiesésében éppen a lilák volt játékosa, Zsivóczky Gyula játszotta a főszerepet: a kiscsapat ugyanis éppen az egykori olimpia bajnok kalapácsvető fiának góljával győzte le 1-0-ra a violákat, így a címvédő elbúcsúzott a további küzdelmektől. A következő fordulóban a - honlappal is rendelkező - negyedosztályú kiscsapat az MTK ellen folytathatja sikerszériáját.Bóér Gábor (Asdod): Az egykori Újpesti játékos Pisont Istvánnal karöltve eredményes hetet zárt Izraelben. Az Asdod együttes előbb a kupában 3-0-ra verte a Hapoel Kfar Sabát (Bóér duplázott), a hét végén pedig a Hapoel Petah Tikva otthonából csentek el egy pontot.
Keresztúri András (Békéscsaba): Megtáltosodott a Békéscsaba, újra régi formájában Keresztúri. A ZTE ellen mesterhármast elérő 35 éves egykori válogatott játékos a Fradi ellen ismét betalált, gólja győzelmet ért a Garamvölgyi-alakulatnak.Faragó István (Zalaegerszeg): Bár Faragóhoz hasonlóan az újpesti Kovács Zoltán is duplázott a hét végi fordulóban, az döntött a zalaegerszegi játékos javára, hogy ő nem volt részese egy olyan léptékű kupakudarcnak, mint az Újpest.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)