Vágólapra másolva!
A ZTE megleckéztetése után a Békéscsaba Keresztúri András góljával óriási meglepetésre a Ferencváros otthonában is diadalmaskodott a Borsodi Liga 14. fordulójának nyitányán. Az FTC nagy fölényben futballozta végig a találkozót, támadójátéka azonban meddőnek bizonyult. Győzelmével a Békéscsaba hosszú idő után elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Borsodi Liga, 14. forduló:
Ferencváros - Békéscsaba 0-1 (0-0)
Üllői út, 6000 néző
vezette: Hajdó
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Bognár, Szili (Jovic, 70.), Kapic, Szkukalek - Gera, Tököli, Penksa (Leandro, 46.)
Békéscsaba: Fekete - Lapsánszki, Udvari, Szilveszter, Grujic - Szeverényi (Hoffmann, 19.), Bánföldi, Tóth Gy., Vincze Z. - Miculescu (Gavrilovic, 82.), Keresztúri (Megyesi 92.)
gól: Keresztúri (71.)
sárga lap: Lapsánszki (19.), Keresztúri (49.)

Nagy várakozás előzte meg, majd még nagyobb csalódás fogadta az FTC Békéscsaba elleni hazai produkcióját a stuttgarti UEFA-kupa visszavágó előtt. A ferencvárosiak fejben és fizikálisan is fáradtnak és körülményesnek tűntek, mégis kissé nagyképűen játszottak. A Békéscsaba ezzel szemben a második félidőben okosan futballozott, ez eredményezte Keresztúriék újabb győzelmét, melyet - némileg meglepő módon - a hazai publikum csendben elfogadott.

4. perc: Bognár futott el a jobb oldalon, középre ívelt labdáját Szkukalek a kaputól 12 méterre átvette, majd a bal sarkot célozta meg, Fekete kapus már verve volt, de Grujic a gólvonalról mentett.

37. perc: Gera 25 méteres, a jobb alsó sarok felé tartó szabadrúgását Fekete bravúros vetődéssel hárította.

42. perc: Szkukalek 28 méteres szabadrúgását ezúttal a bal sarokból tornázta ki a vendégek hálóőre.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021108aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

47. perc: Tököli egyedül törhetett kapura, de 8 méterről, estében erőtlenül Fekete kezébe lőtt.

71. perc: mintaszerű ellentámadás végén vezetést szerzett az addig jószerivel a ferencvárosi térfélre sem tévedő vendégcsapat: Miculescu kitűnő átadással ugratta ki Bánföldit, ő egyből középre játszott, Keresztúri pedig 10 méterről, laposan a kapu közepébe helyezett (0-1).

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Ezen a mérkőzésen nekünk semmi sem sikerült. A játékosok fáradtnak tűntek, sok technikai hibával futballoztak. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, de vereségre azért nem számítottam. Gratulálok a Békéscsabábnak, mi pedig most már a Stuttgart elleni találkozóra koncentrálunk."

Garamvölgyi Lajos, a Békéscsaba vezetőedzője: "Előzetesen az egy ponttal is bőven kiegyeztem volna, így ezt a győzelmet hatalmas bravúrként értékelem. A védelem és a középpálya előtt le a kalappal, remekül semlegesítették a veszélyes ferencvárosi játékosokat. Boldog vagyok, ám ezt a győzelmet is helyesen kell kezelnünk, akárcsak a korábbi kudarc-szériát. A Fradinak természetesen sok sikert kívánok az UEFA-kupában."

Bánki József