Vágólapra másolva!
Nem éppen gondtalanul készül az MTK a Debrecen elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésére. Egervári Sándor ugyanis nem számíthat a három sárga lapos Jezdimirovic, Rednic és Andronic játékára. A listavezető trénere szombaton a döntetlennel is elégedett lenne.

- Mivel három játékosát is sárga lapok miatt kénytelen nélkülözni, adja magát a kérdés: egyetértett az érintettek legutóbbi figyelmeztetéseivel?
- Finoman szólva: nem. Talán Andronic sárga lapja jogos volt, ám Jezdimirovic nem hátulról buktatta ellenfelét, hanem szemből érkezve igyekezett szerelni, Rednic labdaelrúgás utáni figyelmeztetése pedig még elhamarkodottabbnak tűnt. Hozzátenném, a hátulról való rácsúszásokat, a durvaságokat magam is elítélem, ezeket a cselekedeteket azonnal büntetni kell, ám a mi esetünkben szó sem volt erről.

- Kikkel pótolja az eltiltottakat Debrecenben?
- Jezdimirovic helyén Némethy Norbert szerepel majd, míg Rednic szerepkörét a sérüléséből felépült Füzi Ákos veszi át.

- Ezúttal elégedett lenne a döntetlennel?
- Igen, ez a minimális elvárásunk. Persze azért a győzelem lenne az igazi, ám tudjuk jól, a Debrecen nyáron alaposan megerősödött, és biztosan dobogóközelben végez majd Szentes Lázár csapata. Tisztában vagyunk azzal is, hogy még a döntetlen eléréséhez is gólt kell lőnünk, viszont ha ez sikerül, akár nyerhetünk is.

Az MTK honlapjahttp://www.mtkhungaria.hu

- Amikor megtudta, hogy a Magyar Kupában Tápiószecsőn lépnek pályára, megnyugodott, vagy inkább az Újpest és a Vasas esete jutott az eszébe?
- Inkább az utóbbi, azaz mi sem mehetünk biztosra a Tápiószecső ellen. Ugyanakkor a realitás a mi továbbjutásunkat ígéri, de ez nem szabad, hogy kényelmessé tegye a csapatot, illik komolyan venni az összecsapást. Ráadásul a meccsnek külön pikantériát ad, hogy a Tápiószecső edzője Katzenbach Imre, jelenlegi frontembere pedig Zsivótzky Gyula, az MTK korábbi népszerű futballistái.

Bánki József