Vágólapra másolva!
A Hertha magabiztosan jutott tovább a labdarúgó UEFA-kupa második fordulójából, miután a visszavágón 4-0-ra győzött a ciprusi Apoel Nicosia ellen.

A múlt heti első mérkőzésen, idegenben is diadalmaskodott a német együttes, akkor a 90. percben Karwan lőtte a győztes gólt. A visszavágó már csak formalitás volt, negyedóra elteltével már 2-0-ra vezettek Királyék. A nyolcadik percben Marcelinho szögletét követően Preetz fejelt gólt, öt perccel később pedig a gólpasszadó brazil is bevette Morphisz kapuját.

Király Gabihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=21943Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36582

A második félidőben is jobb volt a Hertha, s ez a gólok számában is megmutatkozott: a hatvanadik percben előbb Beinlich, majd hét perccel később Luizao is eredményes volt. A brazil világbajnoknak ez volt az első gólja a berlini együttes színeiben, ám öröme nem lehetett felhőtlen, ugyanis negyedórával a vége előtt hatalmas rúgást kapott a lábára, Királyék tíz emberrel fejezték be a meccset.

A hazai csapatban Király Gábor védett, Dárdai Pál ezúttal nem kapott lehetőséget. Az Apoelben Sztipánovics Barnabás sérülése miatt nem lépett pályára.

UEFA-kupa, második forduló, visszavágó:
Hertha BSC (német) - Apoel Nicosia (ciprusi) 4-0 (2-0)
Berlin, 11 000 néző
vezette: Vollquartz (dán)
Hertha: Király - Friedrich, Rehmer, Nené - Schmidt, Marx, Beinlich, Hartmann (Rafael - 66.) - Marcelinho - Alves (Pinto - 19), Preetz (Luizao - 46.).
Apoel: Morphisz - Georgiu (Szirakov - 72.), Uszunidisz, Okkaridisz, Karalambusz - Kacsandrian, Daszkalakisz, Karalambidisz - Petru (Alexandru - 46.), Ilia - Agatokleusz.
gól: Preetz (8.), Marcelinho (13.), Beinlich (60.), Luizao (67.)
Továbbjutott: a Hertha, 5-0-s összesítéssel.