Vágólapra másolva!
Szerda este a legjobb 16 közé jutásért játszottak a spanyol kupában, az utóbbi kilenc meccséből mindössze egyet megnyerő Real Madrid B csapatával is biztosan nyert Oviedóban, a bajnok Valenciát viszont 11-esekkel kiejtette az Alicante.
Portillo gólöröme

A harmadosztályú Alicante a rendes játékidőben 1-1-re végzett a Valenciával, amely a túlórában már 3-1-re is vezetett, de a kiscsapat felállt a padlóról. Következhettek a büntetők, melyekben az Alicante bizonyult jobbnak. Az élvonalbeli csapatok közül kiesett még az Athletic Bilbao és a Malaga is.

Bár nem esett ki, de szenvedett a Betis, a Valladolid és az Osasuna is. Előbbi látszólag simán nyert 6-3-ra, de a 90. percben még csak 3-3 állt az eredményjelzőn - ha van ugyan Palamosban eredményjelző. A zöld-fehérek azonban hármat vágtak a ráadásban, rászolgálva így a továbbjutásra. Szintén túlórában nyert a Valladolid, az Osasuna viszont még azon is túl, 11-esekkel.

Nyolc hónapja nem nyert bajnoki meccset idegenben a Real, ezért - és az utóbbi hetek eredménytelensége miatt - válságról cikkeztek Spanyolországban. A madridi B-csapat (melyben a kezdők közül senki sem lépett pályára) Portillo és Tote két-két góljával simán elintézte a másodosztály sereghajtóját, az Oviedót. A fővárosi védelem stabilan állt a lábán, a góloknál pedig mindig más volt az előkészítő: sorrendben Solari, Raúl Bravo, McManaman és Minambres asszisztált a Real harmadik csatársorának.

Spanyol klubokhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=13443

A legjobb nyolc közé jutásért januárban játszanak a csapatok, akkor már oda-visszavágós rendszerben. A Numancia - Celta Vigo találkozót csütörtökön játszák.

Copa del Rey, második forduló, szerdai mérkőzések:
Alicante (III. osztályú) - Valencia 3-3 - hosszabbítás után, 11-esekkel: 5-4
Oviedo (II.) - Real Madrid 0-4
Cultural (III.) - Atlético 0-2
Palamós (III.) - Betis 3-6 - h.u.
Union de Irun (III.) - Athletic Bilbao 2-1
Linares (III.) - Sevilla 1-2
Zaragoza (II.) - Alavés 1-2
Eibar (II.) - Osasuna 0-0 (11-esekkel 6-7)
Getafe (II.) - Valladolid 1-2 - h.u.
Almería (II.) - Recreativo 0-1
Murcia - Badajoz 1-0
Jerez (II.) - Malaga 2-0