Vágólapra másolva!
Zbigniew Boniek, a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a dánok elleni november 20-i koppenhágai mérkőzéssel lezárja a kísérletezés időszakát.

"Néhány játékos még kap egy utolsó lehetőséget, mások viszont éppen most jutnak az elsőhöz. Tavasztól már nem kísérletezek, vagy csak nagyon keveset. A magyarok elleni találkozóra 20-25 futballistából válogatok - mondta az egykori kiváló játékos. - Az egyértelmű, hogy inkább a fiatalokra építek. Ezért a korábbi együttes kulcsemberei közül a világbajnokságon is járt Majdan, Kozminski, Klos, Iwan, Swierczewski, Kaluzny, Kryszalowicz már nem igazán számíthat meghívóra. Ennek a magyarázata, hogy rossz formában vannak vagy szinte lehetőséghez sem jutnak klubjaikban."

A 4. csoport állása és menetrendje/sport/focivilag/200209054csoport.html

Boniek kijelentette: a dánok ellen 18 játékost hív meg. A keretben a kapus Dudek, valamint Ratajczyk, J. Bak, Glowacki, Kukielka, Kosowski és Zurawski helye biztos. A lengyelek februárban Horvátországgal játszanak, majd Macedónia vagy Kazahsztán lesz az ellenfél. Március 29-én pedig következik Varsóban a magyarok elleni Eb-selejtező.