Vágólapra másolva!

Dennis Wise-nak sósavat és golyókat ígérnek

Halálosan megfenyegették az angol labdarúgás egyik legellentmondásosabb játékosát, Dennis Wise-t, aki emiatt átmenetileg rendőri védelmet élvez.

Az egykori válogatott középpályás levelet kapott, amelyben azt követelik tőle, hogy fejezze be egykori klubja, a Leicester elleni pereskedést. Ellenkező esetben az "életével játszik". Egy másik "irományban" azzal fenyegették meg a 36 éves futballistát, hogy sósavval megvakítják, majd lelövik.

A büntetett előéletű Milwall-játékos augusztusban került összetűzésbe a Leicester City vezetőivel. Még ennek a klubnak az alkalmazásában állt, amikor egy edzésen összeszólalkozott csapattársával, Callum Davidsonnal, majd megütötte őt. Az áldozat arccsontja két helyen eltört.

A csapat irányítója azonnal hazaküldte a vétkest a finnországi edzőtáborból, majd hamarosan fel is bontotta Wise heti 36 ezer fontos szerződését. A középpályás a Milwallhoz igazolt, de nem "feledkezett meg" a Leicesterről sem. A kontraktus felbontásával járó veszteségei miatt 2,3 millió fontos kártérítést követel.

Helyzetét nem könnyíti, hogy hamarosan "találkozhat" egykori szurkolóival: november 16-án lesz a Milwall-Leicester találkozó a második osztályban, majd december 14-én következik a visszavágó.

Wise 1995-ben három hónapos börtönbüntetést kapott egy idős taxisofőr bántalmazásáért.