Vágólapra másolva!
E heti összeállításunkból kiemelkedik a békéscsabai Keresztúri András, aki szombaton háromszor talált be a bajnok ZTE kapujába, és a soproni Farkas Balázs, aki legalább ennyi góltól mentette meg csapatát a Győr ellen. Újra kapott "behívót" Szabics Imre, aki győztes találattal örvendeztette meg a Sturm Graz szurkolóit a Levszki Szófia elleni európai kupameccsen.
Farkas Balázs (Sopron): A soproniak gyakorlatilag a kapusuknak köszönhetik, hogy kapott gól nélkül, így egy ponttal abszolválták a Győr elleni megyei rangadót. Farkas Balázs bravúrok sorával kergette őrületbe a vendégeket, és ajándékozta meg magát 24. születésnapján.
Dusko Grujic (Békéscsaba): A szerb játékos a legidősebb idegenlégiós a magyar bajnokságban a maga 34 évével, azonban ez egyáltalán nem látszott a békéscsabai bajnokverés során. A jól fejelő hátvéd kiváló védőmunkájának is nagyban köszönhető, hogy a viharsarkiak megtréfálták a címvédő Zalaegerszeget.Mico Smiljanic (MTK): Az MTK szerb légiósa tipikusan olyan játékos, aki ellen nagyon nem jó játszani. Magas, erős, kemény, pontos, remekül szerel és akkor sem esik pánikba, ha valakit már nem tud szabályos eszközökkel megállítani. Az MTK védelme az Újpest ellen áthatolhatatlannak bizonyult - Smiljanic vezérletével.Máté Péter (Debrecen): Nincs szerencséje a Dunaferrnek a Debrecen elleni meccsekkel és azok játékvezetőivel. Őszi első összecsapásukon Sudumica a jelzett hosszabítás után szerzett győztes gólt a Lokinak, kiváltva ezzel Tornyi mester felháborodását. A történelem szombaton ismételte önmagát, azzal a különbséggel, hogy ezúttal csak egyenlített a Debrecen a hosszabbítás hosszabbításában, a gólt pedig az ifjú Máté Péter fejelte, akinek tizenkettedik élvonalbeli meccsén ez volt az első találata.Kiss György (Dunaferr): A két évvel ezelőtti szezonban több fórumon is a legjobb magyar balhátvédnek választották a dunaújvárosi játékost, azóta viszont egy kicsit visszaesett a teljesítménye. A Debrecen ellen azonban ismét jó játékkal és egy góllal bizonyította, korai lenne még leírni.
Fülöp Zoltán (Siófok): Túlzás lenne azt állítani, hogy Csank János túlságosan favorizálta volna Fülöpöt közös Üllői úti ténykedésük idején. Ennek ellenére Csank nem mondott le a vörös hajú támadóról, Siófokra hívta, s a Balaton-parti újonc többek között éppen Fülöp két góljával nyomatékosította a Sóstói-stadionban aratott 4-2-es győzelmével: a felsőházba tör.Buzás Attila (Dunaferr): A dunaújvárosiak apró termetű középpályása a 76. percben állt be a DVSC ellen, s két percen belül azonnal két bombalövéssel vétette magát észre. Harmadszorra viszont már nem hibázott: a 82. minutumban 25 méterről, szabdrúgásból óriási gólt lőtt Tomic kapujába. Az már igazán nem Buzáson múlt, hogy a 94. percben Máté Péter kiegyenlített...Lisztes Krisztián (Werder Bremen): Végig a pályán volt a zöld-fehér együttes Bayern München elleni 2-0-s diadala során, sőt egyik fő letéleményese volt a sikernek. A támadásokon kívül ezúttal a védekezésből is kivette a részét az egykori ferencvárosi kedvenc.Szkukalek Igor (FTC): A Fradi szlovák légiósa sérüléssel bajlódva is vállalta a játékot a Stuttgart elleni UEFA-kupa mérkőzésen. Társaihoz hasonlóan ő is rengeteget futott, mindent megtett a győzelemért, nem rajta múlt, hogy a zöldeknek nem sikerült megszerezniük a hőn áhított gólt.
Keresztúri András (Békéscsaba): Eseménydús pályafutás áll a békéscsabai támadó mögött. Itthon és külföldön is több csapatban játszott, húsz válogatott mérkőzésén két gólt szerzett, aztán tavasszal egy súlyos sérülés miatt majdnem visszavonult a labdarúgástól. Keresztúri azonban felépült a Borsodi Liga rajtjára, a Zalaegerszeg ellen, a 35. születésnapján pedig - pályafutása során először - három góllal kedveskedett magának és a sokat próbált békéscsabai szurkolóknak.Szabics Imre (Sturm Graz): Bár a hét végén nem remekelt a Sturm az Austria elleni rangadón (4-0 oda), a hét közi UEFA-kupa mérkőzésen, hazai pályán 1-0-ra győzött az osztrák élcsapat. Mint már megszokhattuk, újra betalált Szabics Imre, gólja pedig ezúttal győzelmet ért a Levszki Szófia ellen.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)